Caixabank i els sindicats arriben a un preacord sobre l'ERO de 2.157 treballadors

La direcció i els sindicats de l'entitat han arribat a un preacord la matinada del dimecres 8 de maig sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació

Caixabank i els sindicats arriben a un preacord sobre l'ERE de 2.157 treballadors  | Cedida

Caixabank i els sindicats es fiquen d'acord. Després de quatre mesos de negociacions, la direcció i els sindicats de CaixaBank han aconseguit aquesta matinada un preacord sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que ha presentat l'entitat bancària per a 2.157 empleats.

El preacord, al qual les dues parts han arribat sobre les 03.40 hores de la matinada, recull gran part de les demandes plantejades pels sindicats, com un increment de les primes per extincions i per mobilitat forçosa, segons han informat fonts sindicals a EFE i han confirmat fonts d'aquesta entitat financera. L'empresa i els sindicats es tornaran a reunir aquest dimecres, 8 de maig, per intentar ratificar l'acord.

Jordi Gual, president de Caixabank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de Caixabank
Jordi Gual, president de Caixabank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de Caixabank | Caixabank

La presentació de l'ERO

El passat divendres, 4 de gener, saltaven totes les alarmes en fer-se públic que CaixaBank tenia pensat acomiadar 2.000 treballadors, justificant aquesta decisió per «necessitats internes». I, si bé és veritat que la plantilla de l'empresa està integrada per més de 30.000 empleats, el fet que n'acomiadessin una xifra tan gran suposaria un cop molt dur.

Amb tot, l'origen de la polèmica es remunta al passat mes de novembre quan, des de Londres, l'entitat va anunciar que tenia previst tancar més de 800 oficines en un període de només tres anys. Aleshores ja es va fer públic que això suposaria prescindir d'un 40% de la plantilla, motiu pel qual l'anunci d'avui no ha agafat per sorpresa als empleats.

L'objectiu final que persegueix l'empresa és el d'introduir un nou model d'oficina, amb sucursals més grans però amb poc més d'una desena de treballadors a cadascuna, quelcom que faria possible una atenció molt més personalitzada dels clients. En l'actualitat, CaixaBank compta amb 285 'stores', que és el nom que reben aquestes oficines, i té previst que a finals del 2021 ja en posseeixin més de 600.


Comentaris

envia el comentari