Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
La nova targeta de CaixaBank, feta amb plàstic 100% recliclat

CaixaBank estrena una nova targeta de crèdit feta amb plàstics 100% reciclats

Els clients interessats ja poden sol·licitar-la a través del canal virtual

La nova targeta de CaixaBank, feta amb plàstic 100% recliclat
Es tracta de PVC reciclat a partir de fonts com a deixalles de la indústria de la construcció, el reciclatge de bosses de plàstic o residus d'altres targetes | Catalunya Diari

CaixaBank ha llançat la primera targeta de crèdit que es comercialitza a Espanya feta amb plàstic 100% reciclat, a través del seu producte Visa&Pay, segons ha indicat l'entitat financera en un comunicat aquest dimarts. El suport material d'aquesta targeta procedeix íntegrament de PVC reciclat a partir de fonts com deixalles de la indústria de la construcció, el reciclatge de bosses de plàstic o residus d'altres targetes, entre altres.

Els clients interessats a tenir aquesta nova targeta de crèdit, la qual està dissenyada per a ser utilitzada com a targeta habitual, ja la poden sol·licitar tant en les oficines de CaixaBank com a través del seu canal virtual.

L'entitat financera, que preveu comercialitzar 10.000 unitats d'aquesta targeta el 2020, ha remarcat que la comercialització de la nova Visa&Pay és «un pas més» per a la implantació de materials reciclats en tota la gamma de targetes de CaixaBank.

Aquesta acció suposaria la substitució aproximada de més de 18 milions de plàstics que actualment estan circulant en el mercat. CaixaBank ha indicat que, abans d'aquesta nova targeta, el 2019, tota la gamma de 'targetes regal' de l'entitat — unes 150.000 unitats a l'any — van passar a estar fabricades amb material biodegradable, amb l'objectiu d'«afavorir el seu reciclatge i la seva eliminació sense residus a la fi de la seva vida útil».

CaixaBank aprova préstecs d'11 milions en tres anys a comunitats de regants de Lleida

CaixaBank ha concedit més d'11 milions d'euros en préstecs en els últims tres anys a les comunitats de regants de Lleida per a la modernització del reg i la millora de l'eficiència en la utilització de l'aigua. Aquest finançament, el qual ha permès «millorar la competitivitat del sector» i ha fet possible la renovació dels sistemes de reg de 3.600 hectàrees de cultius, ha beneficiat a 660 regants, segons ha informat l'entitat bancària aquest dimarts en un comunicat.

Tots els projectes finançats preveuen passar del reg per inundació a un reg pressuritzat, la qual cosa permetrà als regants tant una millor eficiència en l'ús de l'aigua com «una millora de l'eficiència econòmica i productiva» de les explotacions. Entre els projectes més rellevants finançats per CaixaBank entre 2017 i 2020 destaquen els impulsats per la Comunitat General del Canal Algerri-Balaguer, concretament les comunitats d'Almacelles i la de Gimenells, a Lleida, totes dues del Canal d'Aragó i Catalunya.

A Gimenells, segons CaixaBank, el projecte ha suposat la transformació de 854 hectàrees i a Almacelles ha incidit en una zona de 1.792 hectàrees. L'entitat ha finançat també projectes de la Col·lectivitat de Regants 16 dels Canals d'Urgell, concretament a Bell-lloc i a Torres de Segre, a Lleida.

La segona fase de modernització del reg de la col·lectivitat de Bell-lloc, pionera en l'inici de la modernització de la zona que es rega del Canal d'Urgell, donarà servei a 490 hectàrees. A Torres de Segre, les millores permetran modernitzar les condicions del reg a 543 hectàrees, iniciant la transformació de l'horta tradicional.