Imatge de la manifestació de la plantilla de Caixabank contra l'ERO plantejat per l'entitat davant la seu de la fundació La Caixa a la Diagonal de Barcelona.

Bones notícies sobre l'ERO de CaixaBank: Es queden molts treballadors

Els sindicats agraeixen el gest de l'entitat, però insisteixen que la nova proposta és «insuficient»

Novetats en el «gran ajustament de plantilla» que des de fa uns mesos prepara CaixaBank després d'haver absorbit Bankia. La gran entitat financera, que ha generat guanys sorprenents el primer trimestre de l'any, ha anunciat que reduirà el nombre de treballadors afectats per l'ERO. 

La primera proposta d'Expedient de Regulació d'Ocupació afectava gairebé 8.300 empleats de tot l'Estat espanyol, aproximadament un 20% de tota la plantilla. Es preveia tancar 1.534 oficines, un 27% de tota la xarxa. No obstant això, el mateix mes d'abril, uns dies després de la primera notícia, l'entitat va anunciar que recol·locaria 500 treballadors en filials per tal de reduir l'ERO.

Aquest dimarts, la reunió celebrada entre direcció i sindicats ha permès extreure noves conclusions. Es reduirà en 205 el nombre de treballadors afectats per l'ERO, que permetran, segons la mateixa entitat, cobrir baixes de llarga durada, de maternitat i paternitat i vacances.

L'expedient regulador d'ocupació afectaria 7.400 treballadors

Per altra banda, CaixaBank manté el compromís de recol·locar fins a 686 empleats en empreses del grup, la majoria dels quals a la filial tecnològica CaixaBank Tech. Dins aquesta proposta, l'empresa contempla el manteniment de la retribució fixa i l'antiguitat pels treballadors recol·locats. Així, el nombre d'acomiadaments directes se situaria en 7.400.


Per altra banda, la companyia inclou el dret de reincorporar-se a CaixaBank en un termini de sis anys, en cas que sorgeixi una vacant dins un radi de cinquanta quilòmetres del centre de destí del treballador. En cas que una filial deixi de formar part de CaixaBank, els empleats recol·locats podran reincorporar-se a l'entitat sense límit temporal.


El banc, però, manté les condicions de sortida i les indemnitzacions, una proposta que els sindicats rebutgen. CaixaBank ha agraït l'oferta que ha presentat la representació legal els treballadors, però insisteix als sindicats que cal una nova proposta "que sigui assumible per l'entitat".

Els sindicats agraeixen el gest de l'empresa, però insisteixen que la proposta és «insuficient» i demanen millores en les condicions de sortida i en les indemnitzacions. En el primer anunci de reducció del nombre de treballadors afectats, CCOO i UGT reclamaven que la direcció minimitzés les extincions de contractes i que mirés a mitjà i llarg termini.