rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

PREVISIÓ MÈTEO

Dissabte de ressol i vent, a l’espera de més pluges a partir del vespre

'Caixabank' vendrà la seva participació de Repsol

L’entitat preveu finalitzar el programa de vendes abans del primer trimestre de 2019
CaixaBank vendrà la seva participació de Repsol | Cedida

 

El consell administratiu de CaixaBank va arribar a l'acord de desprendre's de tota la participació que té de Repsol, representant el 9,36% del capital social d'aquesta empresa, mitjançant un programa de vendes abans de finalitzar el primer trimestre de l'any 2019.

 

D'una banda es liquidaran anticipadament els dos contractes de permuta de renda variable existents que actualment representen el 4,61% dels actius que té l'entitat i li permeten assegurar un preu de venda, a més de mantenir els drets polítics cedint temporalment els drets econòmics de la participació d'un tercer.

 

Per l'altra, immediatament es començarà un programa de vendes del 4,75% restant, amb l'objectiu que es finalitzi abans del primer trimestre de 2019, però limitant les vendes a un màxim del 15% del negociat al dia. D'aquesta manera, els consellers amb caràcter dominical de CaixaBank dins el consell administratiu de Repsol van renunciar al seu càrrec: Jordi Gual, president de l'entitat financera, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat.

 

Ara, la participació del 4,75% de Repsol passarà a ser comptabilitzada per CaixaBank com un actiu financer a valor raonable amb canvis en un altre resultat global. Així les possibles oscil·lacions en la cotització no tindran efecte en el compte de resultats perquè seran registrades en patrimoni.

 

Jordi Gual, president, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank | Cedida

 

Comporta una pèrdua de 450 milions d'euros

CaixaBank estima que aquest programa de vendes comportarà una pèrdua extraordinària neta de gairebé 450 milions d'euros en el tercer trimestre de 2018 i en un impacte neutral en la 'Common Equity Tier 1 (CET1) fully loaded' un cop hagi acabat el procés de venda.

 

Aquesta operació s'emmarca dins els objectius del pla estratègic 2015-2018, entre els quals es trobava reduir el pes del consum de capital de la cartera de participades que era del 16% en el tancament de l'any 2014. Però en tancar el segon trimestre de 2018 era del 5% aproximadament, després de prendre el control a BPI i de les vendes de les seves participacions de The Bank of East Asia i Grupo Financiero Inbursa.

 

Així doncs, CaixaBank surt del capital d'una de les seves dues grans participades i es queda a Telefònica, on controla al voltant d'un 5%. Actualment els títols de Repsol es cotitzen en 16,88 euros i la seva revaloració anual acumula un 14,5%.