Cal Mumbrú del Vendrell recuperarà l'activitat comercial a finals d'any

La major part de l'emblemàtic edifici de la plaça Nova estava en desús des del 2011

L'emblemàtic edifici de la plaça Nova del Vendrell conegut com a Cal Mumbrú recuperarà l'activitat comercial a finals d'aquest any 2018. Actualment ja s'hi estan duent a terme algunes obres als baixos, per tal que al mes de desembre hi pugui obrir un nou establiment que estaria relacionat amb el sector de l'òptica. La major part de l'edifici estava en desús des del 2011, quan l'Ajuntament del Vendrell va rescindir el contracte que tenia per l'oficina del Pla de Barris.

L'edifici del Cal Mumbrú és un dels més emblemàtics de la plaça Nova, una casa modernista de finals del segle XIX amb diferents elements ornamentals molts característics d'aquest moviment. Durant molts anys, els baixos de la casa van acollir una sastreria que li va donar el seu nom. Quan es va acabar aquesta activitat comercial, l'edifici va estar tancat diversos anys, fins que el consistori el va llogar per ubicar-hi l'oficina del Pla de Barris, prèvia rehabilitació de la façana. Una rehabilitació que ha estat molt discutida posteriorment.  

Oficina del Pla de Barris i una entitat bancària

L'oficina del Pla de Barris va estar en funcionament prop de dos anys, i va acabar tancant en un moment que l'Ajuntament necessitava retallar costos per la crisi econòmica. El 2015 es va especular amb el trasllat d'una entitat bancària a aquest edifici, una possibilitat que va aixecar les queixes del sector del comerç, que entenia que no era una activitat adequada per una plaça com aquesta. A més, una normativa municipal limita l'obertura d'oficines al nucli antic.

Després de set anys sense activitat comercial, Cal Mumbrú va sortint de mica en mica de la letargia. Fa uns mesos ja es va obrir una part de l'edifici, on s'hi ubica un bar. A finals d'aquest 2018, l'edifici podria tornar a la vida — comercialment parlant — en el que podria ser un pas important per reactivar el sector comercial de la plaça Nova.