Calafell vol posar ordre a les colònies de gats del municipi

Es lliuren els carnets a la primera promoció d'alimentadors de gats de carrer

L’Ajuntament de Calafell té la intenció de posar ordre a les colònies de gats ferals del municipi, que es calcula que podrien arribar al centenar. Amb aquest objectiu s'han lliurat els carnets d'alimentadors de gats de carrer a uns 50 voluntaris que han passat una formació per gestionar aquestes colònies de felins. Després d'aquest primer grup de voluntaris en vindrà un altre, ja que aviat començarà un nou concurs de formació per tots aquells que hi estiguin interessats.

El següent pas és fer un treball exhaustiu per identificar i localitzar les diferents colònies de gats del municipi. L'Ajuntament en té constància d'una vuitantena, tot i que admet que segurament en són més. El treball de camp també servirà per saber l'estat dels animals que conformen aquestes colònies, una informació que ara mateix és poc precisa. Les colònies es geolocalitzaran per facilitar la tasca dels voluntaris.

Esterilització dels gats de carrer

Tota aquesta tasca ha de permetre tenir controlada la població de gats de carrer i facilitar el protocol de captura, esterilització i retorn. Des del consistori afirmen que l'esterilització «no serà general, ja que el cost seria molt alt» i, a més, el fet que hi hagi gats al carrer «ajuda a mantenir a ratlla les plagues de rates». A l'acte de lliurament dels carnets d’alimentador també es va aprofitar per anunciar com estan diversos projectes del 'CalafellPetFriendly', com la construcció d'un centre d'acollida i adopció i la creació de la nova regidoria de qualitat de vida animal.

Sobre la regidoria, l'Ajuntament ha avançat que es constituirà en els pròxims dies i que en serà titular la tinent d’alcalde Helena Rubio. En relació al centre, s’ha explicat que l’Ajuntament ha rebut recentment el projecte, elaborat per la Fundació Santa Teresa, i que ara la inversió, xifrada en uns 300.000 euros, s’incorporarà al pressupost municipal. Comptant tots els terminis, es calcula que el centre podria obrir portes l’estiu de l’any vinent.