Calafell té més de 70 colònies de gats localitzades.

Calafell ha esterilitzat 123 gats durant l'últim any

També s'han recollit 165 gossos del carrer aquest 2019

Calafell ha esterilitzat un total de 123 gats —67 femelles i 56 mascles— des que es va posar en marxa aquesta campanya de control de les colònies felines, ara fa aproximadament un any. Això dona una mitjana d'entre sis i deu esterilitzacions setmanals. Les xifres han tingut un increment aquest 2019, ja que durant els últims mesos del 2018 es feien només dues esterilitzacions a la setmana.

Tot i que l'Ajuntament de Calafell és qui assumeix el cost de l'esterilització, en la captura dels animals de les colònies hi col·laboren entitats animalistes locals i les persones que han rebut una formació com a alimentadores de gats. Aquest treball també permet detectar gats que estan ferits o malalts, i que són tractats pel veterinari. En total, el consistori ha dedicat aquest 2019 prop de 13.000 euros a aquestes accions, que tenen com a objectiu controlar les colònies de gats del municipi.

 

Més de 70 colònies de gats

L'Ajuntament calafellenc ja va informar a principis d'aquest any que al municipi s'havien detectat 73 colònies de gats, a les quals s'han afegit algunes més que s'han trobat posteriorment. Només un 17% d'aquests animals estaven esterilitzats, una xifra que ha anat creixent. Des del consistori volen formar més persones per ser alimentadores al carrer, per poder mantenir aquesta mena d'accions.

«Es tracta de trobar un equilibri d'acord amb els espais del municipi, de forma que les colònies no s’expandeixin en excés, a la vegada que mantenim els seus efectes positius», ha apuntat la regidora de Qualitat de Vida Animal, Helena Rubio. Per altra banda, el consistori ha recollit un total de 165 gossos des de principis d'aquest 2019 fins al 30 d'agost. D'aquests, 99 han estat retornats als propietaris, i 54 s'han portat a una gossera. Els dotze restants, set adults i cinc cadells, han estat adoptats.

La regidora ha afegit que la construcció d'un centre d’acollida de gats s'inclourà a les inversions del pressupost municipal de l’any vinent, amb un cost estimat de 56.150 euros. També hi figurarà la construcció d’un centre d’acollida i adopció per a gossos, que tindrà un cost de 500.000 euros.