L'espai on s'ubicaria l'hort terapèutic de Calafell.

Calafell impulsa la creació d'un hort terapèutic

Serà un espai de trobada per aprendre sobre alimentació saludable i plantes medicinals

Calafell ha iniciat els tràmits per tenir un hort terapèutic al municipi, que seria un punt de trobada on els usuaris podrien recuperar-se de problemes relacionats amb la salut. Així ho ha anunciat aquest dijous 8 d'agost l'Ajuntament de Calafell, que ha detallat que l'hort estarà ubicat a la zona on hi havia l'antic hort de la Masia del Vilarenc, a la cantonada del Passeig de la Unió amb l'avinguda del Vilarenc.

La iniciativa ha sorgit fruit d'un conveni entre l'Ajuntament i l'entitat Ahesat, que impulsa projectes relacionats amb l'acció social. Quan es va fer la restauració de la Masia perquè es convertís en la seu dels serveis d'ocupació locals, ja es va reservar aquest espai per a projectes semblants que es poguessin desenvolupar en el futur. Ara ha arribat l'oportunitat, i el consistori ha cedit l'ús de l'espai de forma gratuïta a Ahesat. Igualment, també s'ha cedit l'ús d'una caseta on es podran guardar les eines.

Un projecte per restablir la salut i la qualitat de vida 

L'entitat Ahesat havia presentat el projecte 'tot d'hOrt', amb l'objectiu de fer un hort terapèutic adreçat a persones amb necessitats físiques, emocionals o anímiques. Aquest seria un espai on es podrien trobar, recuperar-se i aprendre aspectes relacionats amb l'alimentació saludable o les plantes medicinals. Els promotors apunten que l'hort seria una eina per ajudar a restablir la salut i la qualitat de vida, alhora que es dona vida a l'hort del Vilarenc.

Ahesat es defineix com una entitat participativa en l'àmbit de l'acció social i té la intenció de «portar al municipi i a l'entorn activitats, coneixements i experiències que contribueixin a l'empoderament, la convivència i la passió per construir una societat sana i responsable». L'entitat també desenvolupa projectes com ara el Banc del Temps o el Banc d'Aliments per a Mascotes.