Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Calafell intenta mediar en el conflicte laboral als centres sanitaris

L'Ajuntament reclamarà a la Generalitat més metges per posar la ràtio de pacients per sota del màxim

L'edifici del nou CAP de Segur de Calafell.
L'edifici del CAP de Segur de Calafell. | Ajuntament de Calafell

 

L’Ajuntament de Calafell ha posat en marxa una mediació en el conflicte laboral que, des de fa setmanes, hi ha als centres sanitaris del municipi i de la comarca. L’objectiu de la mediació és, segons el consistori,  evitar que quedi perjudicada l’atenció als usuaris dels CAP de Calafell i de Segur, però també «anar al fons de la qüestió, que és la manca de recursos humans per garantir la ràtio de pacients per metge».

L’alcalde, Ramon Ferré, ha contactat amb la direcció Fundació Santa Tecla, que gestiona els dos centres d’atenció primària públics que hi ha al municipi, i amb el comitè d’empresa d’aquesta xarxa sanitària. S’ha concretat una pròxima reunió entre les parts. Però, a més,  reclamarà a la Generalitat que aporti més recursos sanitaris al municipi i es preveuen iniciatives parlamentàries.

Suport a les reivindicacions del personal sanitari

L’alcalde ha explicat que donen suport «a la reivindicació del personal sanitari, perquè tenen dret a treballar en condicions i a donar la millor assistència als pacients, i a no ser perjudicats econòmicament perquè la Generalitat no posa els recursos necessaris». «Aquest conflicte afecta un munt de centres sanitaris gestionats per Santa Tecla, però és als de Calafell i de Segur on la situació de manca de recursos és més greu», ha afegit el batlle, apuntant que «per nosaltres no és únicament un problema laboral, sinó de servei deficient a la ciutadania del municipi».

El conflicte laboral té el seu origen en el fet que la ràtio actual d’assistència és de més de 2.000 pacients per metge, quan hauria de ser de 1.500 com a màxim. Això impedeix donar una atenció adequada als usuaris. Però a més, el personal sanitari es veu perjudicat salarialment, perquè aquesta sobrecàrrega de feina fa que no compleixin objectius i el sou els queda minvat. «El Departament de Sanitat ha posat algun metge de reforç, però resulta insuficient perquè la ràtio de pacients se situï dins del màxim, a més, no reconeix econòmicament el sobreesforç del personal sanitari», destaquen des de l'Ajuntament.