Calafell espera que les obres del pavelló Joan Ortoll comencin aquest setembre

Malestar en algunes entitats per la manca d'informació sobre el projecte

Les obres de remodelació del pavelló Joan Ortoll i el teatre Joan Colet de Calafell podrien començar aquest mateix mes de setembre. Així ho va apuntar l’alcalde del municipi, Ramon Ferré, al ple d’aquest passat dilluns 3 de setembre. Ferré va aprofitar el ple per respondre al malestar d’algunes entitats que usen el pavelló davant les imminents obres.

Una d’aquestes entitats és Units pel Ball, molts integrants de la qual van ser presents al ple de Calafell i es van queixar per la manca d’informació. Ferré va afirmar que no havien pogut donar tota la informació «perquè fins fa uns deu dies no teníem el projecte complet amb el calendari de les obres».  L’alcalde ha assegurat que s’han buscat espais alternatius per totes les entitats que normalment usen el pavelló.

Units pel Ball, al Mercat Vell

En el cas d’Units pel Ball, la seva activitat s’haurà de traslladar al Mercat Vell, però aquest s’haurà de condicionar abans, amb el qual hi haurà un impàs de dos mesos. L’alcalde va apuntar que ja s’ha licitat l’obra per posar unes pantalles acústiques i una tarima de fusta al Mercat Vell, però que els treballs duraran uns dos mesos. Per això es va disculpar davant els membres de l’entitat perquè els havia dit que a l’estiu ja podrien ser al nou emplaçament.

Pel que fa als equips d’hoquei, aquests jugaran els seus partits al remodelat pavelló del Club d’Esports Vendrell, al revés del que va passar la temporada passada, quan van ser els equips del Vendrell que van haver de jugar a Calafell. Els membres de l’associació de petanca podran seguir fent la seva activitat on ja la fan, perquè queda fora del perímetre de les obres.

Remodelació integral del pavelló i el teatre

Les obres del pavelló i el teatre municipal es van adjudicar a principis d’any a l’empresa Voracys per un import de 3,5 milions d’euros. Es tracta d’una reforma integral que ha de posar al dia aquest equipament, retirant la coberta de fibrociment o millorant l’aïllament acústic del teatre. També se suprimiran les barreres arquitectòniques, es milloraran les pistes exterior i interior, i es modernitzarà l’aspecte exterior del recinte. Al pressupost pel 2018 aprovat aquest dilluns hi ha 1,8 milions d’euros per aquest projecte.