Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Calafell adequa catorze pisos per a casos d'emergència habitacional

Alguns són cedits per particulars, mentre que altres són habitatges públics rehabilitats

Vista del nucli del Poble de Calafell. | BP Diari

 

L’Ajuntament de Calafell està adequant catorze pisos per a destinar-los a lloguer social o a situacions d’emergència habitacional, sigui per famílies afectades per desnonaments o per víctimes de la violència de gènere. Aquests pisos estan repartits entre els nuclis del Poble i de Segur de Calafell, i provenen tant de cessions que han fet particulars com de l’adequació d’habitatges que són públics.

Nou pisos a Segur i cinc al Poble

A Segur de Calafell hi ha nou d’aquests pisos, situats al carrer Miño. Els del Poble estan repartits entre la coneguda com a Casa dels Mestres (tres pisos) i un edifici del carrer del Cosme (dos pisos). Aquests dos últims són de propietat municipal. Segons ha explicat l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, els pisos del carrer Miño i de la Casa dels Mestres necessiten una rehabilitació, amb el qual caldrà més temps perquè estiguin llestos. En canvi, els dos del carrer del Cosme només necessiten nou mobiliari.

Aquests últims pisos són els que usava l’associació Arc de Calafell, després que hagués estat cedit per l’anterior govern de CiU. El passat estiu, no sense polèmica, l’actual govern el va desallotjar, al·legant que no hi havia cap document de cessió del pis i que l’Ajuntament el necessitava per situacions d’urgència social. Aquests són els pisos que es destinarien a víctimes de la violència de gènere. Segons Ferré, «fins ara, en situacions així, es portaven a un hotel, i això era més car pel consistori».

 

Dret a tanteig en els pisos dels bancs

En termes d’habitatge, Calafell és un municipi considerat per l’Agència Catalana de l’Habitatge «d’alta demanda d’habitatge social», com el Vendrell. Això els dona dret a tanteig quan els bancs volen vendre alguns dels pisos buits que tenen al municipi. De totes maneres, aquest fet no ha suposat que s’hagi pogut aconseguir cap pis per aquesta via. El problema és que els preus són massa elevats.

«Ens han ofert dos pisos dels bancs amb el dret a tanteig, però els preus són superiors als 100.000 euros, massa cars per les nostres possibilitats», ha lamentat l’alcalde. El mateix ha passat al Vendrell, on l’Agència Catalana de l’Habitatge també ha ofert alguns d’aquests pisos al consistori, que els ha hagut de descartar també per qüestions de preu, segons ha confirmat el regidor de Serveis Socials, Rafel Gosálvez.

També et pot interessar: