L'Ajuntament de Calafell ha revelat que un dels sistemes que ha provat per evitar l'erosió de les platges al municipi ha resultat ser «eficaç». Des del consistori expliquen que s'han obtingut bons resultats mitjançant l'acumulació de restes de vegetació marina a la platja, un sistema que ha resultat «ser eficaç per retenir la sorra». La prova s'ha fet a la zona experimental de dunes que hi ha a l'altura del carrer del Guadalquivir, a Segur de Calafell.
Allà ja hi ha hagut la primera floració de plantes, les quals tenen l'efecte «a llarg termini, d'acumular sorra i compensar l'erosió» causada pels temporals. De la mateixa manera, és un sistema que permetrà enriquir la diversitat biològica de la franja litoral. El consistori havia fet dues proves pilot a dues zones del litoral, i aquesta és la que s'ha demostrat com a més efectiva per retenir la sorra de les platges.
Estendre el sistema a tota la franja marítima
L'objectiu de l'Ajuntament és estendre aquest projecte a tota la façana marítima, afavorint l'aparició de petites dunes on s'acumuli la sorra de manera natural, com passava abans amb els madalers. El projecte complet està pressupostat en uns 130.000 euros, i des de l'Ajuntament estan buscant finançament per a dur-lo a terme. Per això, ja han sol·licitat una subvenció al Servei de Costes de l’Estat per poder tirar-lo endavant.
Platges a punt per a la temporada d'estiu
De cara a l'inici de la temporada d'estiu, l'alcalde en funcions de Calafell, Ramon Ferré, ha apuntat que les platges del municipi estan en bon estat i que no han patit aquest any una pèrdua de sorra a causa dels temporals. Fa dos estius, el 2017, diverses platges del Vendrell i Calafell, com la del Mas Mel, van perdre molta sorra durant l'estiu. Per aquest motiu, des del consistori van buscar mètodes que ajudessin a mitigar aquesta situació.