fruita-de-temporada-aliments-de-proximitat

El calendari de fruites de temporada per consumir aliments de proximitat

Llista de les fruites que podem trobar cada mes a les botigues i mercats. Si consumim els aliments que pertoquen, contribuïm en l'estalvi de recursos i fomentem la pagesia local

La cuina tradicional,  no només significa recuperar o mantenir la cuina de l'àvia i tota la cultura que la precedeix. També va lligada als aliments que es cuinen, la importància de la seva procedència i del seu tracte.

Consumint aliments, sobretot fruites i verdures, de proximitat estem contribuint en la recuperació del nostre territori i de l'economia local, així com de la pagesia, que últimament sembla que estigui en perill d'extinció i a la vegada, estalviarem recursos i costos ambientals.

Per altra banda, consumir productes de temporada, acabats de collir,  fa que aquests siguin més frescos, tinguin més nutrients, no portin tants conservants i per tant, siguin més saludables. Si els productes que consumim no estan produïts en el nostre territori i no són de temporada, a part que el seu preu també encareix, el seu gust i textura originals, no són els mateixos.

Aliments de temporada i proximitat, aquesta és l'única manera d'arribar a fer i mantenir la cuina tradicional,  aquella que feien les nostres àvies. No compraven aliments forans, consumien el què la sàvia naturalesa els hi donava a cada temporada i són els que aporten l'energia necessària per al cos a cada època de l'any.

Des de Catalunya Cuina et portem el calendari anual de totes les fruites autòctones i de temporada, perquè sàpigues quines són les que has de consumir a cada època de l’any. L’alt contingut en vitamines, minerals, aigua, fibra i antioxidants fa que consumir fruita sigui imprescindible per a l'ésser humà.

Calendari anual de fruita de temporada
Els productes de temporada són més frescos i saludables | Catalunya Cuina