Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'una torxa, al polígon Nord de Tarragona

La Cambra de Comerç de Tarragona se suma a l'Observatori de la Qualitat de l'Aire

L'objectiu de la plataforma és seguir ampliant el nombre d'entitats adherides

LaCambra de Comerç de Tarragona s'adhereix a l'Observatori de la Qualitat de l'Aire. El Comitè executiu de l'entitat ha signat el document d'adhesió a la plataforma, fet que el legitima per accedir a tota la informació validada pel Consell Assessor d'Experts i pel Comitè de Direcció sobre l'anàlisi de la qualitat de l'aire  de Tarragona.

La iniciativa, impulsada per Repsol  amb la col·laboració de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) i que coordina l'Institut Cerdà, amplia la base d'institucions que la conformen, amb la vocació de «continuar creixent en un futur pròxim amb  noves adhesions  d'agents públics i privats», segons expressen des del mateix observatori.

A banda de conèixer les metodologies, abast i resultats de les anàlisis de la qualitat de l'aire, les empreses o entitats que hagin signat la carta d'adhesió, requisit necessari per poder formar part del Consell Assessor de l'Observatori, també poden proposar nous reptes, elements de millora i noves activitats que pugui realitzar la plataforma.

Objectiu, eixamplar el nombre d'adherits

L'observatori  té la voluntat de seguir incorporant membres, tant del món privat com del públic, per esdevenir «un fòrum representatiu i plural on les diferents parts implicades comparteixin informacions, dades i inquietuds», amb l'objectiu de millorar la gestió de la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona.

En aquest sentit, l'OQACT ha explicat que durant les darreres setmanes, diversos ajuntaments del territori s'han interessat el projecte i han demanat la documentació necessària per adherir-se a l'observatori, per poder viure de prop quin és el coneixement i com es gestiona la qualitat de l'aire al Camp de Tarragona.

Estudi dels municipis pròxims

Entre altres activitats, l'observatori realitza un seguiment anual dels Compostos Orgànics Volàtils  (COV's) que es puguin trobar als municipis pròxims als polígons petroquímics del Camp de Tarragona. Per aquest estudi s'utilitza una metodologia que ha estat validada internacionalment i que dirigeixen la Universitat Rovira i Virgili  (URV) i l'Eurecat.

Es tracta d'un projecte que es va iniciar l'any 2018 on s'estudien les dades recollides per la URV, i s'analitzen i interpreten per extreure un informe acurat de la  qualitat ambiental  dels municipis  de la zona, i alhora serveix per «projectar els reptes i els objectius que tant la indústria química com el territori es volen plantejar per seguir avançant en la gestió adequada de la Qualitat de l'Aire».

Totes les accions de l'OQACT i els estudis realitzats es posen en coneixement de la Generalitat de Catalunya, com a òrgan impulsor de la Taula de la Qualitat de l'Aire del Camp de Tarragona.