La Cambra de Comerç de Reus ha inaugurat aquest dijous al matí la nova delegació de l’ens cameral al Priorat, situada al Consell Comarcal del Priorat a Falset. L’oficina té com a objectiu apropar els serveis de la Cambra a les empreses de les cinc comarques que configuren la seva demarcació territorial (Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta). La del Priorat ha estat la primera a inaugurar-se i en les pròximes setmanes es posarà en funcionament les de la Conca de Barberà, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, també a les seus dels respectius Consells Comarcals.
[predef]tarragona-digital-84[/predef]
El president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi just, ha subratllat que «apropar la Cambra al territori és una de les prioritats que tenim per aquests pròxims anys i, en aquest sentit, aquestes delegacions són una peça clau perquè permeten oferir els nostres serveis i mantenir un contacte permanent amb la realitat de les empreses del territori».
Per la seva banda, el conseller d’Empresa del Consell Comarcal del Priorat, Lluís del Arca, ha posat en valor que «la presència de la Cambra al Consell Comarcal és un complement perfecte a les nostres polítiques de promoció econòmica i de suport a les empreses». Per últim, la delegada de la Cambra al Priorat, l’empresària Marta Domènech té clar que «és un avenç molt important, perquè ens permetrà portar a la pràctica la filosofia de proximitat al territori i a les seves empreses que és una de les línies mestres del nou estil que estem implantant a la Cambra».
La delegació oferirà serveis d’internacionalització i formació
La delegació comptarà amb una tècnica de la Cambra que tots els dimarts atendrà a les empreses del Priorat. Els principals serveis que l’ens cameral oferirà en aquestes oficines descentralitzades són la internacionalització, programes de formació, impuls a l’FP Dual, OGE i CamerFirma.
La internacionalització servirà per donar a conèixer les missions a països estrangers i la recerca de contactes per entrar a mercats nous a través de la xarxa internacional de Cambres de Comerç i altres organismes empresarials, tràmits amb ambaixades o l’emissió de certificats d’origen per avalar la procedència dels productes entre d’altres.
La Cambra també oferirà el catàleg de formació especialitzada i de valor afegit, tant presencial com on-line. A més, obre la possibilitat d’organitzar cursos, programes, post-graus o màsters de manera descentralitzada a les comarques de la demarcació territorial de la Cambra.
L’impuls a l’FP Dual serveix per detectar les necessitats de les empreses en aquesta modalitat formativa i exercir d’intermediari entre els sectors i el Departament d’Educació per impulsar les titulacions que més encaixen en el model econòmic de cada comarca. Finalment, l’Oficina de Gestió Empresarial (OGE) permet realitzat diversos tràmits administratius davant la Generalitat i el CamerFirma és la signatura digital per a persones jurídiques.