El Comitè Executiu de la Cambra de Comerç de Tarragona, amb la presidenta, Laura Roigé

La Cambra de Comerç de Tarragona es desmarca del manifest conjunt que reclama nou govern

Des de l'ens cameral remarquen que «no s'ha pres una decisió perquè no s'ha pogut reunir el Comitè Executiu»

La Cambra de Comerç de Tarragona no s'ha sumat al manifest conjunt de les 12 cambres catalanes restants demanat la formació de govern immediata a Espanya. L'ens cameral tarragoní no s'ha afegit a la proposta perquè «aquest tipus de propostes les tracta el Comitè Executiu i en ple mes d'agost no s'ha pogut reunir». El comunicat conjunt de totes les Cambres, incloses les de Reus, Valls i Tortosa, assegura que «ajornar la constitució del Govern o convocar eleccions serien alternatives greument perjudicials».

És per aquest motiu, pel fet de trobar-se davant «alternatives greument perjudicials», que les cambres catalanes insten «a Pedro Sánchez que, constatat que pot comptar amb el suport suficient per formar govern, se sotmeti a un procés d'investidura».

«Diàleg renovat»

En un àmbit estrictament polític,  les Cambres creuen que «el suport dels partits catalans haurà d'implicar un diàleg renovat entre el Govern de l'Estat i la Generalitat  enfocat a solucionar el conflicte polític actual».

Les Cambres recorden que «afrontar l'escenari de les sentències als presos polítics catalans des d'un govern provisional podria derivar en una gran inestabilitat política  que afectaria de forma molt negativa l'economia de l'Estat, situació del tot indesitjable a parer de les cambres».