La Cambra habilita dos punts per fer tests ràpids de Covid-19 a Granollers i Barcelona

L'ens cameral inicia una prova pilot per intensificar la detecció de positius i ajudar a reactivar l'economia

Pla general de la façana principal de la Casa Llotja de Mar amb una furgoneta dels Mossos d'Esquadra davant
La Llotja del Mar és un dels punts on la Cambra de Barcelona ofereix a la ciutadania la realització de tests d'antígens. | ACN

La Cambra de Barcelona habilitarà dos punts a Barcelona i a Granollers per fer tests ràpids de Covid-19. En el marc d'una prova pilot amb la biotecnològica catalana Blueberry Diagnostics, la Cambra permetrà fer tests d'antígens a la Llotja de Mar de la capital catalana i al centre de serveis a les empreses Can Muntanyola de Granollers. L'objectiu és «ajudar a controlar l'expansió de la pandèmia i evitar el tancament de sectors econòmics» a través de la intensificació de la detecció de positius i el rastreig dels seus contactes.

Des de la Cambra de Barcelona, a través d'un comunicat, s'ha assegurat que «és urgent que el Govern estableixi un protocol per realitzar proves amb tests ràpids sobre tota la població possible». En aquest sentit, l'ens cameral ha dit que s'hauria de seguir «l'exemple de països com Eslovàquia, i destinar tots els recursos possibles» a fer possible la realització de tests massius, també en espais com les farmàcies.

En el text, l'ens cameral remarca que «l'ús massiu del test d'antigen, com ja apunten veus de la comunitat científica, podria ajudar a reduir significativament tant les restriccions com la corba i el nombre de morts». Això, segons la Cambra, «permetria reactivar l'economia, descongestionar els hospitals i salvar vides».

Inscripció prèvia a través d'una pàgina web

Totes aquelles persones que estiguin interessades a participar en aquesta prova pilot podran inscriure's a través de la pàgina web habilitada, on podrà triar dia i hora. Els punts habilitats també estaran oberts a persones sense cita prèvia, però hauran d'esperar el seu torn perquè es donarà prioritat a les que n'hagin demanat. El preu de la prova és de 24,75 euros.

La realització dels tests d'antígens anirà a càrrec de la biotecnològica catalana Blueberry Diagnostics, que comptarà amb el suport de personal sanitari qualificat. L'empresa també entregarà als pacients un certificat digital amb els resultats de la prova que tindrà una validesa de set dies.


Comentaris

envia el comentari