El conseller Josep González Cambray, durant el ple del Parlament

Els centres educatius que la Generalitat no destinarà «ni un euro públic»

El conseller d'Educació ha defensat que no s'invertirà a les escoles que segreguen per sexe

Dràstica i contundent. Així ha estat la resposta del conseller d'Educació, Josep González-Cambray, a les crítiques que ha rebut des del PP i VOX per l'última decisió que s'ha pres des del govern català.

El conseller ha defensat des del Parlament que no es destinarà «ni un euro públic» a les escoles que segreguen per sexe. Una resposta a la diputada del PP Eva Parera durant la sessió de control. 

En aquest sentit, Cambray ha insistit que la decisió de no renovar els concerts als centres educatius que segreguen per sexe a infantil, ESO i estudis postobligatoris té «el suport legal» de la LOMLOE. «A la vida els àmbits són mixtes i nosaltres creiem en la coeducació», ha subratllat el conseller.

Un «atac lliberticida»

La resposta del conseller ha estat a la crítica de la diputada del PP. Parera ha titllat aquesta mesura de «purament sectària. «Discriminen als centres i discriminen a les famílies», ha apuntat la diputada dels populars.

En la mateixa línia, el portaveu de Vox al Parlament, Joan Garriga, ha assegurat que revocar el concert a les escoles que segreguen per sexe és un «atac lliberticida» i ha avisat que portarà la decisió als tribunals. Garriga ha reiterat l'aposta pel pin parental i per un model educatiu que inclogui el castellà.

Després de tot, el conseller Cambray ha reiterat que al segle XXI «no hi poden haver aules que segreguin els nens». Així mateix, ha afegit que «molts estudis científics» demostren que separar els infants per sexe «consolida» els rols de gènere. «Hi ha moltes evidències que demostren que això és una pràctica discriminatòria», ha afegit.

Protocol contra l'assetjament

Tot i els atacs per les escoles que segreguen per sexe, Cambray també ha parlat del protocol d'assetjament als centres. Un tema que ha estat preguntat per la diputada de Ciutadans, Anna Grau. El conseller ha assegurat que pel Departament d'Educació combatre «qualsevol tipus d'assetjament» és «una prioritat».

Sobre el cas del col·legi Pare Manyanet de Sant Andreu, on una alumna, la Kira López, es va suïcidar el maig passat, Cambray ha apuntat que aquest cas «és un fracàs de tota la societat» i ha recordat que el centre és investigat pels Mossos d'Esquadra.