Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Curioses imatges al desert amb camells desafiant les fortes pluges

L’escena s’ha pogut veure a l’Aràbia Saudita i és ben estranya pel clima sec que caracteritza la zona. Els insòlits aiguats dels últims dies han convertit la sorra en fang

Imatges ben curioses les que s’han pogut veure aquests últims dies al desert de l’Aràbia Saudita. Les insòlites pluges que cauen a la zona est del país han sorprès els ramats de camells, que han hagut de desafiar les fortes tempestes d’aigua i sorra que han desafiat uns animals poc habituats a l’aigua.

En les imatges es poden veure dos homes guiant un camell en plena tempesta i, just a darrera, s’observa un gran remat de camells seguint al primer fent front al temporal. El vídeo, captat al nord de la ciutat de Riad, s’ha fet viral a les xarxes i ha estat publicat pel fill d’un dels homes que guia l’animal.

Pluges insòlites a la zona del desert

La zona est de l’Aràbia Saudita s’ha vist afectada els últims dies per fortes tempestes que han provocat grans inundacions  en ple desert, un fet força insòlit en una zona tan seca. L’aigua també ha anat acompanyada de calamarsades i fortes ràfegues de vent, que han provocat també tempestes de sorra barrejades amb la pluja. 

Les intenses pluges no només han sorprès els camells i els seus propietaris, sinó que han deixat imatges increïbles de riuades sobtades al desert  que arrosseguen tot el que es troben al seu davant, com es pot veure en aquest vídeo que mostra l’arribada de cop d’un riu d’aigua i calamarsa:

Tot plegat ha fet que la sorra s’hagi convertit en una piscina de fang que fa molt difícil la mobilitat als animals i a les persones. Les fortes pluges porten dies caient aquesta tardor a la zona, i és que a finals d’octubre ja va caure un fort aiguat que va provocar una riuada que va atrapar a nombrosos camells. Les escenes són de força angoixa, tal i com es pot veure en aquest vídeo del 26 d’octubre: