Una càmera de visió nocturna que s’utilitza per conèixer la fauna salvatge va gravar fa diversos mesos una imatge insòlita: un opòssum o sarigue ajuda a un cérvol a alliberar-se de les paparres que corren al seu cap.
Aquesta foto s'ha estès pel món de forma viral i demostra, segons els naturalistes, que és possible una relació de simbiosi perfecta entre dos animals de diferent mida i origen, i per contra el que es creia, els opòssums no són simples rates propagadores de malalties.
Tal com informa el mitjà Europa Press, un grup de voluntaris i d’organitzacions protectores de Vermont, als Estats Units, conegut com ‘Vermont Wildlife Coalition’, va compartir la imatge a Facebook amb l’objectiu d’ensenyar la important tasca dels opòssums, uns éssers amb mala fama i molt rebuig.
El mamífer exterminador de plagues a la natura
El grup ecologista assenyala que els opòssums tenen un paper importantíssim per controlar plagues i malalties que es poden encomanar mitjançant les paparres, com el mal de Lyme.
Aquest rosegador pot menjar fins a 5.000 paparres en un període de 2 i 3 mesos, i són resistents a malalties com la ràbia gràcies a la seva temperatura corporal. Treballen a la nit netejant la naturalesa, exterminen plagues de ratolins, serps, llimacs i altres animals. Tenen fama de bruts i repugnants, segurament per espantar els seus depredadors.
Els experts recorden que no ens refiem i pensem que són animals salvatges, que sovint porten puces, paràsits i fins i tot malalties. Per tant, és millor no acostar-s'hi i no molestar-les.
- També et pot interessar: Els catastròfics incendis devoren Austràlia