L'Ajuntament de Valls instal·larà càmeres de seguretat en diversos punts de la ciutat

Després dels últims fets delictius, el Barri Antic seria una de les zones on prendria protagonisme aquest sistema de vigilànica

L'Ajuntament de Valls instal·larà càmeres de seguretat en diversos punts de la ciutat, com poden ser eixos comercials principals i carrers del Barri Antic. Tal com confirma el projecte de pressupostos que portarà l'equip de govern al proper ple municipal, es destinarà una partida de 40.000 euros a la instal·lació de sistemes de vigilància. Aquesta notícia agafa protagonisme després dels darrers fets delictius que s'han produït l'últim any a la capital de l'Alt Camp i de les recents vint detencions que hi ha hagut aquesta setmana en l'operatiu antidroga dels Mossos d'Esquadra a Valls i a Reus, en què s'han intervingut 1,8 kg de cocaïna, 1,35 kg d'heroïna i 70.000 euros en efectiu. Segons ha manifestat l'alcalde de Valls, Albert Batet, s'espera que la instal·lació d'aquests sistemes de seguretat tingui «un caràcter dissuasiu».

«Valls és una ciutat segura»

«Valls és una ciutat segura». Aquesta va ser l'afirmació que van fer en la passada Junta Local de Seguretat, l'alcalde de Valls, Albert Batet i el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch. Per validar aquesta afirmació, van posar sobre la taula les darreres dades sobre seguretat a la capital de l'Alt Camp, que diuen que Valls té una ràtio de fets delictius per cada mil habitants, onze punts per sota de la mitjana catalana, i també que l'any 2018 es van resoldre un 12,3% més de fets delictius que el 2017.

Finalment, van recordar que l'operatiu conjunt que porten a terme des de fa un temps els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, dins el pla d'acció del barri antic, ha comportat un increment de denúncies i de detencions.

La Policia Local de Valls tanca un narcopis al Barri Antic

La Policia Local de Valls va precintar, a mitjans de gener, un narcopis situat a la primera planta d'un habitatge del carrer Forn Nou número 23. L'habitatge, en ple centre històric, s'havia convertit en un espai de convivència de toxicòmans. Els serveis municipals van intervenir després de les queixes d'alguns veïns per les males olors que provenien de l'habitatge i arran d'un informe que ha fet el propi consistori sobre la salubritat de l'immoble.

La brigada municipal va realitzar una neteja general de l'espai, que estava en una situació deplorable. A més també es va tapiar la porta per evitar noves entrades. El consistori vallenc destaca que segueix treballant per lluitar contra els narcopisos que hi puguin haver al Barri Antic.