Camí d'Hostalric hi ha una porta de l'Infern

Aquesta creença sorgeix de la llegenda de Pere Botero

Imatge del castell d'Hostalric i la muralla | Ajuntament d'Hostalric

Pere Porter, a qui també es coneix com a Pere Botero, era un pagès de Tordera que va viure durant el segle XVII. Segons expliquen, en Pere havia pagat un deute però necessitava una acta que acredités que ja no devia cap pagament. Per poder obtenir aquesta acta, el pagès havia d'anar a Hostalric a veure el notari, però el de Tordera no sabia que el notari havia mort feia poc. Mentre es dirigia cap a Hostalric, es va trobar uns homes estranys que anaven a cavall, a l'altura de l'estany de Sils, i que li van proposar dur-lo a veure el notari.

Segons sembla, el personatge que va fer l'oferta al pagès era el mateix diable, que va dur en Pere directe a l'infern, on hi havia el notari. El pagès va aconseguir l'acta i quan la va tenir, va invocar els àngels del cel que el van treure de l'infern. El problema per a en Pere Botero, va ser que els àngels no el van tornar ni a Tordera, ni a Hostalric, el van enviar a València. Quan el pagès es va trobar a Sagunt, on ni l'entenien, ni valien les seves explicacions, va quedar corprès i va iniciar la marxa de tornada a Tordera.

Un cop va arribar al seu poble, en Pere va intentar explicar el que li havia passat, i també advertir tothom que a l'estany de Sils hi havia una porta que portava directe a l'Infern. Però ningú es va creure les històries que explicava el pagès, i el van donar per boig. Aquesta llegenda, però, no és l'única història que relaciona aquesta zona amb la porta de l'Infern. Segons explica Josep Guijarro en un programa de TV3, cap als anys setanta van aparèixer unes fotografies estranyes del castell d'Hostalric.

Llavors un mitjà que es dedicava a la investigació parapsicològica va determinar que aquelles imatges, en què apareixien els rostres turmentats de diverses persones, podrien tenir relació amb la porta de l'Infern que, segons la llegenda, es troba a prop de la zona. Aquesta versió assegura que la càmera va poder captar el càstig a què es troben sotmeses les ànimes que han estat enviades a l'infern.


Comentaris

envia el comentari