El Camp de Tarragona tindrà aquest estiu tres nous camps de treball, que permetran arribar als dotze que hi havia el 2019. Una de les novetats es durà a terme al barri tarragoní del Serrallo, on una dotzena de joves s'endinsaran en el muralisme i participaran en un projecte comunitari per pintar les parets del barri mariner durant dues setmanes. La Direcció General de Joventut de la Generalitat impulsa una cinquantena de camps de treball arreu del país. La directora general, Laia Girós, ha posat en valor que malgrat la pandèmia es podran tornar a dur a terme i ha destacat que «darrere hi ha projectes arrelats al territori». Les activitats començaran el 27 de juny i s'acabaran el 22 d'agost.
Els dotze camps de treball de la regió comptaran amb 200 places, adreçades a joves d'entre catorze i disset anys d'arreu del país. Unes xifres una mica inferiors a les del 2019 ja que s'han hagut de reduir els grups per adaptar-se a les restriccions condicionades per la Covid-19. Girós ha destacat que la joventut ha estat «un dels col·lectius més criminalitzats durant la pandèmia», i ha posat en valor que n'hi ha de «joves i solidaris, que volen conèixer la realitat de Catalunya». En aquesta línia, el delegat del Govern al Camp de Tarragona, Òscar Peris, ha valorat que els camps de treball milloren la interacció entre el jovent i que, en un context de pandèmia, són necessaris perquè «ajudaran a resoldre episodis de salut mental».
De les dotze propostes que hi haurà enguany al Camp de Tarragona, tres son noves. Als Guiamets (Priorat) es posa en marxa una iniciativa de recuperació de la memòria històrica, titulada 'Els Guiamets, la rereguarda de la batalla de l'Ebre'. A Sarral (Conca de Barberà) el protagonisme serà per a la recuperació d'entorns fluvials, amb un caràcter mediambiental.
Finalment, a Tarragona el projecte es titula 'Brigada de colors'. Un dels impulsors és Jordi Collado, de la Cooperativa Combinats, que ha explicat que la voluntat és que els joves coneguin «l'art del muralisme i traslladar-lo a les parets de la ciutat». En concret, a les del barri del Serrallo, un entorn on l'associació de veïns ja ha impulsat una iniciativa en aquest àmbit. Collado també planteja que els dotze participants també puguin fer accions a nivell de comerç i s'impliquin en iniciatives comunitàries de la ciutat. Aquest camp de treball començarà el 14 de juliol.
Per la seva banda, el conseller de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, s'ha felicitat per la proposta serrallenca i ha afirmat que des del consistori volen incentivar la creació de murals als carrers de la ciutat.
Els camps tenen una durada de quinze dies i un preu de 199 euros per participant. La Direcció General de Joventut aporta 94.770 euros als camps que es fan a la demarcació de Tarragona. Els camps concrets els organitzen diferents entitats gestores del territori i compten tots amb la col·laboració dels respectius ajuntaments. Dels dotze, n’hi ha vuit de medi ambient, un de cultural i tres de patrimoni.