Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
espluga

L’Ajuntament de l’Espluga reuneix agents educatius en una comissió pel Pla Educatiu d’Entorn

En aquesta trobada s’hi van incloure nous agents educatius, com l’Escola de Música Municipal, les AMPEs, el Museu de la Vida Rural i l’Agrupament l’Estornell

espluga
En la trobada es va acordar fer una anàlisi de les necessites detectades als diversos serveis per tal de poder marcar objectius i accions concretes per treballar. | Cedida

 

Més d’una desena d’agents educatius de l’Espluga i la Conca es van reunir la setmana passada per fer valoració de les activitats del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) que s’havien realitzat durant el curs 2018 – 2019 a l’Espluga de Francolí. En aquesta comissió de PEE, a banda dels agents que ja en formaven part, també s’hi van convidar nous agents com són l’Escola de Música Municipal, les AMPEs, el Museu de la Vida Rural i l’Agrupament l’Estornell.

A banda de fer valoracions es va començar a mirar amb visió de futur per tal de plantejar noves accions de cara als propers cursos. Els agents educatius, liderats per la Tècnica del Consell del PEE, l’Assessor LIC de la Conca i la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, van acordar que durant el curs 19/20 treballarien amb la visió del curs 20/21 per tal de veure quin és el projecte que es vol englobar amb totes les activitats del PEE, fent una anàlisi de les necessites detectades als diversos serveis per tal de poder marcar objectius i accions concretes per treballar.

24 joves d'arreu de Catalunya participen en el camp de treball de l'Espluga de Francolí

Per altra banda, al llarg de 15 dies un grup de 24 joves de 14 a 17 anys vinguts d'arreu de Catalunya han participat al camp de treball mediambiental que ha tingut lloc a l'Espluga de Francolí.  Els joves han fet tasques tècniques relacionades amb l'eliminació d'espècies invasores, sobretot a la llera de la part superior del riu Francolí i riu Milans, on la canya ha ocupat l'espai de la vegetació autòctona, el que es coneix com el bosc de ribera. L'objectiu és mantenir un espai fluvial ecològicament sostenible i net, i incloure i adequar la zona per al pas d'una ruta saludable municipal.

espluga
La Fundació Escola Josep Carol és qui ha tingut l'encàrrec de dur-lo a terme | Cedida

 

Aquesta experiència de voluntariat s'ha combinat amb activitats esportives, culturals i de descoberta de l'entorn. Els joves, entre d'altres coses, han participat a les activitats del Faistiu, han visitat l'exposició Plàstic del Museu de la Vida Rural, han fet una vista guiada a les Coves i a la Fessina, han participat a un taller de primers auxilis a càrrec del bomber espluguí Toni Morlans, han realitzat un taller d'encanyissada amb membres del Pessebre Vivent de l'Espluga, han pujat a la Pena i han conegut els boscos de Poblet de la mà dels tècnics del PNIN.

  

  

La Fundació Escola Josep Carol és qui ha tingut l'encàrrec de dur-lo a terme.