Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Pla general del conjunt monumental del Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona

Les ciutats Patrimoni de la Humanitat enceten una campanya de promoció turística destinada al mercat nacional

Tarragona i catorze municipis més han aprovat posar en marxa el projecte, amb una inversió de 243.000 euros

Pla general del conjunt monumental del Museu i Necròpolis Paleocristians de Tarragona
El Museu i la Necròpolis Paleocristians de Tarragona | ACN

La Comissió de Turisme del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, reunida ahir dijous de forma telemàtica i amb la presència de la consellera de Turisme de Tarragona, Laura Castel, va aprovar la posada en marxa d’una campanya publicitària adreçada al mercat nacional, entre juny i desembre de 2020.

Tal com ha explicat el president del Grup i alcalde d’Eivissa, Rafael Ruiz, «destinarem 243.000 euros a la promoció de les nostres ciutats en els diferents territoris del país, ja que som un total de 15 ciutats els nuclis històrics Patrimoni Mundial per la UNESCO, però de vegades els espanyols desconeixen els nostres tresors. En aquesta fase de nova normalitat, en què viatjarem de forma diferent, volem que els nostres visitants coneguin tots els recursos monumentals i naturals que ofereixen les nostres ciutats, que a més són destinacions turístiques properes i segures».

València, Madrid i Bilbao, objectius de la campanya

Ruiz ha afegit que la cancel·lació de la promoció en fires internacionals turístiques ha permès realitzar aquesta inversió. «Sabem que aquest any hi ha ganes de viatjar i d’una manera diferent. Atès que tots viatjarem més dins de les nostres fronteres, hem triat tres ciutats importants i amb gran volum de població com són València, Madrid i Bilbao per a una campanya de publicitat que també es desenvoluparà als mitjans de transport i més concretament a les estacions de metro, autobusos i mobiliari urbà, perquè els seus ciutadans ens coneguin».

A la reunió, el president del Grup ha recordat que ja s’ha traslladat al govern espanyol la necessitat de millorar la connectivitat ferroviària, aèria i marítima de les destinacions amb el segell de la UNESCO. En la mateixa línia, ha apuntat que «sabem que Turespaña va llançar una campanya per al territori nacional en què també hi serà la riquesa patrimonial de les nostres ciutats i volem agrair el canal fluid de comunicació que hem mantingut amb la ministra de Turisme i la secretària d’Estat en aquests temps d’incertesa».

Després d’enviar un missatge de condol a tots els familiars, amics i persones properes a les víctimes de la Covid-19, Rafael Ruiz ha destacat també que «tots hem estat molt preocupats pel dia a dia de les nostres ciutats i hem compartit moments molt difícils, per això ens solidaritzem amb totes les persones que han patit la malaltia de prop».

La Nit del Patrimoni, a l'horitzó

D’altra banda, el president ha animat la ciutadania a participar en la celebració de la Nit del Patrimoni. «Tot i que s’han hagut de suspendre molts esdeveniments que el Grup tenia plantejats, estem il·lusionats per celebrar una de les nostres iniciatives estel·lars el 12 de setembre: el Festival de Dansa Escena Patrimoni i totes les activitats que tindran com a escenari els nuclis històrics de les nostres ciutats en el marc d’un esdeveniment de referència i consolidat en el panorama cultural del nostre país, com és la Nit del Patrimoni».

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya, que va celebrar el 2018 el seu 25è aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta a favor de la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les quinze ciutats espanyoles els nuclis històrics de les quals estan inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.