Pla general de dos bungalous del càmping Playa Montroig Camping Resort el dia abans de la seva reobertura per Setmana Santa

El sector de Catalunya que explota per l’allau de cancel·lacions: «No surt a compte»

El sector turístic i els comerciants reclamen que la limitació de mobilitat sigui per regió sanitària

El sector del càmping de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre lamenta que gairebé el 100% de les reserves fetes per aquest cap de setmana s’han cancel·lat arran del confinament comarcal. Segons el gremi, hi havia una previsió d’entre un 40 i 50% d’ocupació, i amb les noves restriccions de mobilitat s’ha reduït a un 5% en els establiments que continuen oberts després de Setmana Santa.

A la Terra Alta, els allotjaments turístics també s’han vist molt afectats per les cancel·lacions amb la pèrdua de la majoria de les reserves. Els comerciants de Tarragona i Reus han notat una disminució dels clients i, de retruc, de les vendes. Tots els agents reclamen que el Procicat reconsideri la mesura i el confinament passi a ser per regió sanitària.

El president de l'Associació de Càmpings de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre, Joan Antón, diu que se senten menystinguts per les autoritats i subratlla que molts establiments estan arribant en una situació límit: «Tancar per tancar ens afecta moltíssim. Estem arribant a límits que fan insostenible el negoci». 

Les noves restriccions, una sentència

Tot bri d’esperança durant la Setmana Santa sembla ara una farsa. Si més no, els restauradors i càmpings catalans ho veuen així. Després d’un cap de setmana festiu que ha permès reactivar el turisme i, per tant, l’economia en molts sectors que estan patint de valent durant aquesta fatídica pandèmia, ara molts restaurants i altres espais veuen com el Govern torna a aplicar un nou tancament. En concret, un tancament comarcal que esmicola tota l’esperança que s’havia obert amb una Setmana Santa d’allò més fructífera.

Ara, els càmpings i hotels veuen com l’arribada del confinament comarcal provoca que, directament, molts dels clients que havien de tenir fins l’arribada de l’estiu ja hagin cancel·lat les seves reserves. I el Govern, de moment, continua impassible, aplicant noves restriccions i demanant «comprensió» a uns negocis que tornen dia rere dia a l’estocada.

Per més inri, la situació és especialment dramàtica al camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, ja que aquesta Setmana Santa semblava el tret de sortida cap a un altre context de més optimisme. Han estat molts, de fet, els càmpings i espais que aquestes festes han pogut penjar el cartell de ‘ple’. Ara, però, es veuen resignats a viure un nou retrocés.