Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
La classe de 2n d'Educació Infantil de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona

'La canalla es queda a casa', la web d'activitats creada per alumnes de la URV pel confinament

Hi ha eines i recursos que permeten entretenir la canalla

La classe de 2n d'Educació Infantil de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona
Estudiants d’Educació Infantil de la URV creen una pàgina web amb activitats per al confinament | Cedida

El confinament  durant l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol ha portat a estudiants de 2n del Grau d'Educació Infantil de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona  a crear el projecte 'La canalla es queda a casa', una pàgina web de continguts i recursos educatius, on hi ha eines i recursos que permeten entretenir la canalla. Així doncs, hi ha més de 100 recursos propis gratuïts que permetran als infants seguir aprenent de forma lúdica durant aquests dies de confinament a casa.

[predef]tarragona-digital-grup-583[/predef]

Els estudiants units per crear el projecte

Les alumnes Paula Bonillo, Marta Maduell i Anna Lluís, juntament amb el professor del Grau d'Educació Infantil de la URV, Manel Leor, han estat els encarregats de liderar i dirigir el projecte, que compta amb 70 alumnes  que s'encarreguen de pensar i treballar tota mena de continguts, des de contes i jocs a hàbits, propostes de cinema o un espai dedicat al llenguatge de signes, entre altres.

El professor  Manel Leor viu en primera persona la gratitud i necessitat de tenir aquest tipus de web, ja que és pare de dues criatures de 2 a 6 anys. «A les famílies se'ns esgoten les idees, s'està arribant a situacions insostenibles a moltes llars», explica el professor. Des de la URV, davant l'aturada obligada de les classes, «va demanar al professorat que redissenyés la seva docència de forma virtual». L'actual situació de confinament «em va portar a plantejar aquest projecte, on demano als alumnes que exerceixin de docents com si es tractés d'un context real». Després del resultat del projecte, Leor s'ha mostrat «molt satisfet» del treball dels alumnes.

Les tres estudiants que han liderat el projecte, Bonillo, Maduell i Lluís, aquestes darreres setmanes s'han bolcat en l'edició i posada a punt de tots els continguts. “Crear una web, generar continguts, pensar propostes és el nostre nou dia a dia, però pensem que és una doble oportunitat: per a nosaltres perquè aprenem una forma d'ensenyar diferent i per als infants del territori, perquè poden aprendre i divertir-se de valent i passar millor aquests dies de confinament”, han explicat.  

Preocupació per «una situació difícil»

La situació que s'està vivint al país per la crisi del coronavirus  no és gens fàcil. En aquest sentit, Marta Maduell, estudiant tarragonina implicada en el projecte, explica que «estava preocupada perquè considero que estem vivint una situació difícil i com a futura mestra m’és inevitable pensar en els infants i crec que especialment als infants a qui va dirigida la pàgina web, d’entre 2 i 6 anys, els pot resultar difícil ser conscients del problema  i de la magnitud que té».

«Per a mi fer aquesta pàgina web  era fer un bé a la societat, aportar el nostre granet de sorra des d’allò que més dominem, que més ens agrada i convertint-nos una mica més en mestres», apunta.  

Marta Maduell, estudiant tarragonina del Grau d'Educació Infantil de la Universitat Rovira i Virgili
Marta Maduell, una de les implicades en el projecte | Cedida