rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les cancel·lacions de Vueling a l’aeroport del Prat han afectat 15.000 passatgers

La companyia aèria ha hagut de reservar plaça en 1.000 hotels per allotjar els afectats
Avió de la companya Vueling | Vueling

 

Fins a 15.000 passatgers s'han vist afectat per les cancel·lacions que Vueling va fer aquest dilluns en vols que sortien o arribaven a l'aeroport del Prat. Segons ha explicat l'aerolínia, ho van haver de fer per les condicions meteorològiques que es van produir a primera hora del matí i que haurien deixat paralitzat l'aeroport durant tres quarts d'hora, encara que des d'Aena asseguren que no es van tancar les instal·lacions en cap moment.

 

Tot i així, Vueling va decidir cancel·lar 86 vols, 29 dels quals des de l'aeroport del Prat, afectant fins a 5.000 persones que no van poder agafar els seus vols. Així, la companyia va haver de contractar places en uns 1.000 hotels, tant a la ciutat de Barcelona com en altres llocs des d'on havien de sortir vols direcció a la capital catalana.

Diversos retards i cancel·lacions últimament

Al llarg del dia Vueling opera uns 750 vols, el que suposa que cada jornada viatgen amb aquesta aerolínia unes 100.000 persones. Això, per tant, significa que un 10% dels seus passatgers es van veure afectats per les cancel·lacions d'aquest dilluns.

 

Unes cancel·lacions, però, que no són cap novetat i que en les darreres setmanes comencen a ser més aviat habituals. Des de Vueling ho atribueixen als retards que es van acumulant a l'aeroport del Prat, que els mesos de maig i juny s'ha situat com el que més retards acumula de tots els aeroports supervisats per Eurocontrol.

Que fer en cas que es cancel·li el teu vol?

Si algun cop no pots embarcar perquè hi ha 'overbooking' o perquè s'ha cancel·lat el vol, tens drets a què et reemborsin el preu del bitllet o a escollir un transport alternatiu fins al teu destí per mitjans alternatius que siguin equiparables.

 

En cas que puguis embarcar però ho facis amb més de cinc hores de retard, tens dret a reclamar que et tornin els diners. Això sí, en aquest cas es renunciaria a seguir el viatge amb la mateixa companyia i a rebre assistència per la seva banda. En cas de no reclamar els diners es podria tenir dret a begudes i menjar o, fins i tot, una estada en un hotel depenent de les hores de retard.