L'AECC preveu que el càncer serà la principal causa de mort a Espanya d'aquí a una dècada

Així mateix, una persona morirà per càncer cada 3,8 minuts, xifra que es vol reduir a partir de la investigació i l'aplicació medicinal de la immunoteràpia

El càncer serà la principal causa de mort a Espanya l'any 2030 | Twitter

Segons múltiples càlculs de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), el càncer serà la principal causa de mort a Espanya d'aquí a 10 anys, per sobre de les cardiopaties. Així mateix, una persona morirà per càncer cada 3,8 minuts, una xifra alarmant però que l'AECC ha establert com a objectiu principal reduir-la de manera que el 70% dels malalts sobrevisquin; actualment ho fan el 53%. 

El president de l'AECC a Barcelona, Laureano Molins, assegura que és clau habilitar, de cara el futur, una detecció immediata dels tumors. Paral·lelament, l'associació contempla aprofundir en nous tractaments com la immunoteràpia, sobretot en càncers amb taxes de supervivència més baixes. 

Retallades en sanitat: tractaments més cars

Ara bé, el Govern podria retallar la despesa farmacèutica dels hospitals. Així ho va avisar a tots els centres de salut catalans perquè pròximament s’aplicarà «un nou model de gestió» dels fàrmacs que es consideren cars, entre els quals es troben els dels tractaments contra el virus de la SIDA i del càncer; tot i que encara no hi ha una data exacta d’aplicació.

ciència
Un grup d'investigadors han descobert l'aplicació d'un fàrmac que duplica el temps de supervivència de pacients amb càncer de mama | CatalunyaDiari.cat

 

Un medicament duplica el temps de vida dels pacients amb càncer de mama

D'altra banda cal recordar que un extens equip d'investigadors científics ha descobert un fàrmac que duplica el temps de supervivència de les dones amb càncer de mama vinculat a les hormones, el 70% dels casos. El medicament, que porta per nom Verzenios, ja té l'aval de l'Agència Europea del Medicament i entra per la Seguretat Social des de maig, segons ha avançat 'El Periódico'. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari