Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El jove Àlex Honrubia, cantaire català, ha mort de manera fulminant aquesta setmana

Mor de manera sobtada el jove cantaire català Àlex Honrubia, de 21 anys

Honrubia formava part de la família coral des de molt petit

El jove Àlex Honrubia, cantaire català, ha mort de manera fulminant aquesta setmana
El Cor Jove Nacional de Catalunya ha comunicat la mort del jove cantaire Àlex Honrubia | Facebook

El cantaire de la coral de l'Orfeó Català Àlex Honrubia, un jove baríton vinculat a la casa des de molt petit, va morir ahir dimarts, 9 de febrer. Quan era encara un nen va ingressar al Cor de Petits, fent el salt després a l'Infantil i més tard al Cor Jove. Va ser, de fet, l'any passat que Honrubia va fer-se un lloc a l'Orfeó Català. L'última actuació en què va participar va tenir lloc el passat 1 de febrer, quan va cantar Carmina Burana d'Orff amb el Cor Jove.

El jove, de tan sols 21 anys, ha mort per causes que no han transcendit, però que, tal com informa 'La Vanguardia', no estarien relacionades amb la Covid-19. L'Orfeó Català i l'Escola Coral han declarat dos dies de dol. Així mateix, la institució dedicarà al jove, nascut el 1999, l'actuació que té previst oferir el pròxim diumenge 14 amb la companyia de l'organista letona Iveta Apkalna.

La trajectòria musical d'Honrubia

D'altra banda, Honrubia va formar part de la Junta directiva de l'Associació Orfeó Català des de novembre del 2017 a l'octubre del 2019, com a vocal del Cor Jove. El passat Nadal, de fet, el jove va poder complir un dels seus somnis en participar en el Concert de Sant Esteve com a membre del cor de l'Orfeó, que es va celebrar tot i la pandèmia, extremant precaucions per evitar els contagis.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

El jove estava cursant enguany l'últim curs de Musicologia a la Universitat Autònoma de Barcelona, realitzant, a més, les seves pràctiques en el Moviment Coral Català. També estava preparant-se per ingressar al grau superior de cant, fet que l'ha portat a col·laborar amb altres corals, com ara la coral de cambra Nocter Ensemble i el Pop Corn Quartet.

L'Orfeó transmet el seu condol a Twitter

L'Orfeó ha volgut transmetre el seu condol als seus familiars en el seu compte oficial de Twitter: «Avui ha mort el nostre company Àlex Honrubia ,cantaire de l’Orfeó i membre de la nostra família coral des dels 6 anys.Una persona meravellosa i estimada per tothom.El nostre més profund condol per la seva família. Et trobarem a faltar».

Mor el pintor Luis Feito

Paral·lelament, el conegut pintor Luis Feito, fundador del grup artístic El Paso, va morir als 91 anys a Madrid, segons va informar a través de Twitter el passat diumenge, 7 de febrer, el Ministeri de Cultura i Esports. Feito fou un referent de la pintura d'avantguarda i, segons diversos mitjans, va morir després de patir una pneumònia a causa de la covid-19.

Les obres de l'artista madrileny estan exposades als millors museus nacionals i internacionals, com ara el Museu d'Art Modern de Nova York (MoMA) el Pompidou de París, el Museu d'Art Contemporani de Madrid o al Museu Nacional Centre d'Art Reina Sofía. A més, ha rebut importants premis com la Medalla d'Or a Mèrit de les Belles Arts el 1997.

Luis Feito va ser, juntament amb Manuel Millares, Antonio Saura, Rafael Canogar, Antonio Suárez, Juana Francés i Pablo Serrano, un dels impulsors del grup El Paso, que va ser molt influent a finals dels cinquanta i que va ensenyar a comprendre l'art abstracte.