Imatge d'una dona conduint un volant d'un cotxe Toyota

El canvi de la DGT per la renovació del carnet que afecta milers de persones

La DGT posa el punt de mira a la periodicitat per renovar el permís de conduir

La DGT ha informat d'un important canvi relacionat amb aquells conductors que sobrepassen l'edat de 65 anys. Cosa que hauran de tenir molt en compte aquest tipus de persones, ja que es compten per milers a tot Espanya. Tanmateix, i per costum, la Direcció General de Trànsit sol donar certes recomanacions als conductors perquè circulin de la manera més segura possible per les carreteres espanyoles.

Així doncs, la DGT informava sobre com conduir correctament per un túnel o sobre els seus nous cotxes camuflats que tenen en suspens els conductors del nostre país.

I ara ha arribat un altre avís que afecta als conductors d'edat avançada, sobretot en el cas d'aquells que sobrepassen els 65 anys. I és que aquestes persones han de saber quin és l'anunci que la DGT ha fet públic en relació amb la renovació del permís de conduir.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

La DGT apunta a un grup de persones d'edat avançada

Una de les grans novetats és que a partir d'aquesta edat avançada els intervals de renovacions del permís de conduir canvien de forma notòria.

Imatge de cotxes circulant per l'autopista
La DGT ha fet un anunci important sobre la renovació del permís de conduir | Getty Images

Així, ja no es fan cada 10 anys, com els passava fins no fa gaire temps, sinó que les han de passar cada 5 anys. Però, per si no n'hi hagués prou, a partir dels 70 anys les renovacions s'han de passar obligatòriament cada dos anys.

Per tant, la DGT té clar que no hi ha límit d'edat a l'hora de conduir i que, això sí, cal complir un requisit bàsic. Ens referim a fer aquest psicotècnic cada 10 anys fins als 65 anys i cada molt menys temps a partir d'aquesta edat.

Els canvis de la DGT per renovar el permís de conduir als més grans de 65

Com dèiem anteriorment, les persones de més de 70 anys veuran que la seva periodicitat de renovació augmenta. I el que vol la DGT, una vegada per totes, és assegurar que es manté intacta la capacitat per conduir.

Foto de l'interior d'un cotxe.
Els més grans de 65 anys hauran de renovar el carnet cada menys temps | Getty Images

Això sí, també posen de manifest que els mateixos responsables de fer l'examen psicotècnic per aprovar el permís encara poden reduir al màxim aquesta periodicitat. Per exemple, podrien dur-les a terme en comptes de cada dos anys per als més grans de 70, quedar-se en tan sols un any.

Respecte a això, Pere Navarro, director general de la DGT, deia fa uns dies que «ara a partir dels 65 renoves per cinc anys. Però prorrogar cinc anys el permís a algú amb 90 sembla estrany», plantejava en una roda de premsa.

La DGT aclareix que hauran de passar unes proves específiques per renovar-ho

El cas és que aquells conductors que revisin aquesta edat i hagin de renovar el document, es veuran obligats a lliurar un imprès de sol·licitud oficial. Un que anirà adjunt al DNI, una fotografia actualitzada del conductor i un informe d'aptitud de tipus psicofísic.

Porta d'un cotxe
No serà tan senzill renovar el permís de conduir a certes edats | Getty Images

Pel que fa a aquestes persones d'edat avançada, també hauran de passar una sèrie de proves per aconseguir aquest apte psicofísic. Estem parlant d'unes proves que es relacionen amb la valoració psicotècnica i el test d'anticipació i de coordinació. A més a més, l'estudi d'audició, la capacitat visual i un estudi general de salut.

Tanmateix, totes les mesures i proves per a les persones de més de 65 anys són poques a l'hora de minimitzar els riscos a la conducció. I és que, cal parar molta atenció al tema de la seguretat i evitar més o menys posar en perill la integritat d'altres conductors.