El canvi horari es podria suprimir al llarg del 2019

«L’horari d’hivern és millor per salut i s’adequa més al ritme vital de les persones» defensa Alexis Serra, coordinador de l’impuls a la Reforma Horària

El canvi horari a Catalunya podria ser un fet a partir de l'any vinent
El canvi horari a Catalunya podria ser un fet a partir de l'any vinent | Cedida

El canvi d’hora a Catalunya continua a l’ordre del dia. Després que ahir saltés a la palestra un informe del Consell Assessor de la Generalitat que recomanava encaixar en l’horari d’hivern i aliner-se amb països com França, aquest dimecres, 17 d’octubre, Alexis Serra, coordinador de l’impuls a la Reforma Horària, ha explicat els perquès d’aquest plantejament.

«L’horari d’hivern és millor per salut i s’adequa més al ritme vital de les persones. Amb l’horari d’estiu als mesos d’hivern el fet que el sol surti més tard de les nou provoca alteracions en el camp de la salut i afecta el rendiment de les persones», ha explicat Serra en declaracions a ‘Rac1’ mentre afegia: «El canvi horari se suprimirà segur, la voluntat és que canviï al llarg de l’any que ve».

El canvi horari, ben aviat

És la proposta d’Alexis Serra. «Volem que sigui així», ha comentat el coordinador de la transcendental iniciativa mentre donava peu a alguns matisos que podrien sortir en escena: «O hi haurà un no-canvi horari al març o a l’octubre. El d’aquí a 10 dies no crec que sigui l’últim, sinó dels últims».

Serra, qui ha reconegut que «s’ha fet molta feina», també ha posat a la palestra una problemàtica existent des de la instauració de l’horari actual. «És cert que som un país Mediterrani, però tota la resta tenen uns horaris molt més racionals que el nostre. Nosaltres som el pitjor. Itàlia, França i el Marroc tenen uns horaris molt més raonables», reconeix.

«L’objectiu marca el 2025»

Ha estat la darrera revelació d’un Serra, que s’ha mostrat partidari de que els canvis comencin coincidint amb el nou curs escolar. «Visionem que tot comenci en l’inici d’un curs escolar, però abans veurem experiències pràctiques i pilots ben treballades perquè puguem testar i experimentar en alguns espais i territoris com s’interactua amb aquesta pretesa reforma horària», ha explicat un Serra que ha reconegut que «l’objectiu marca el 2025».


Comentaris

envia el comentari