URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Canvi important en l'obertura dels restaurants a Espanya

El protocol de seguretat de l'Institut de Qualitat Turística d'Espanya només parla de mantenir una distància mínima de seguretat

Treballador de l'hostaleria en un restaurant

El sector de l'hostaleria es troba en un moment molt complicat, per això, Turisme s'ha posat les piles i ja compta amb un esborrany per marcar en quines condicions podrà obrir el sector en les diferents fases de la desescalada.

L'informe que marca les normes per a hotels i restaurants, i al qual ha tingut accés el mitjà 'El Mundo', fixa unes mesures sanitàries que incideixen en el distanciament social, i no tant en l'aforament dels establiments. El pla de desescalada del govern espanyol, per contra, marca un aforament màxim del 50% per a l'obertura a les terrasses i, en la següent fase, el mateix aforament per a l'interior dels locals. L'hostaleria opina que hi ha locals amb molt espai i poques taules, i no és coherent establir un aforament únic per a tots.

Prevaldrà el Reial Decret del govern

El text recull que: «En totes les activitats s'han de respectar les distàncies de seguretat interpersonal. Per això i quan sigui necessari, s'haurà de realitzar el corresponent control d'aforaments». Fonts pròximes expliquen que el document «estableix les mesures de seguretat. Una altra cosa és el Reial Decret de govern, que és el que marca les pautes d'obertura i serà el que prevalgui» apunten.

L'Institut de Qualitat Turística d'Espanya, organisme que depèn del ministeri que dirigeix Reyes Maroto, va ser l'encarregat de redactar l'informe on es parla del protocol a seguir. A més, aquest text s'ha pactat amb les organitzacions del sector, les comunitats autònomes, els municipis i sindicats. «S'ha fet en dues setmanes el que en condicions normals hauria trigat mesos», explica Miguel Mirones, president de l'ICTE, qui al seu torn, afirma que es tracta «d'un pla transversal».

Aforament o distància de seguretat

En el protocol s'explica que: «En cas d'habilitar menjador de personal, s'ha de disposar de les mesures que assegurin el distanciament interpersonal. Igualment, s'ha de regular l'ús de les sales de menjador, sales de descans, cantines, etc... establint l'aforament de les mateixes que permeten guardar la distància mínima de seguretat».

A més, en els restaurants dels hotels es concreta que hi hagi una distància de seguretat. En el cas de l'esmorzar es recomana que se serveixi en safates o que siguin els cambrers de l'hotel els que serveixin els aliments, per evitar que el client els manipuli. De fet, segons apunta Mirones, aquest document s'ha realitzat davant la necessitat del sector i va dirigit «a tots els establiments hotelers, independentment de la seva categoria i de la seva grandària».

Pla per als hotels

El pla per a hotels apunta que s'evitarà el servei d'aparcament, perquè el personal de l'hotel no manipuli vehicles aliens. A més, a les habitacions s'evitarà qualsevol decoració accessòria susceptible de ser focus de contagi, els coixins i mantes estaran precintades, mentre que al hall no hi haurà revistes ni diaris. 

D'altra banda, en la recepció caldrà prendre algunes mesures, com «determinar la capacitat màxima de la zona de recepció i establir els mitjans necessaris per assegurar el distanciament entre clients».


Comentaris

envia el comentari