La terrassa d'un bar al Poblenou, a Barcelona

Canvi radical als bars: La proposta que es podria aplicar ja a Espanya

Es tracta d'una mesura que proposa l'Ajuntament de Madrid

Ahir dilluns, 4 de maig, va començar el pla de desescalada de Govern i ho va fer amb la posada en marxa de la fase 0, amb l'excepció de quatre illes que directament van entrar a la número 1. Una posada en marxa que ha comportat que bars i restaurants puguin obrir les portes, però, de moment, només per oferir menjar a domicili i el que és la recollida de comandes.

En les següents fases i de forma progressiva, aquests establiments ja podran anar oferint el seu servei habitual en terrasses i dins el mateix local, tot i que, per descomptat, limitant l'aforament per a, sobretot, mantenir la distància de seguretat entre els clients i així evitar possibles contagis de coronavirus.

No obstant això, hi ha la possibilitat que els bars, en concret, puguin comptar amb una nova mesura ben aviat. En concret, aquesta procedeix de l'Ajuntament de Madrid i es considera que podria aplicar-se a la resta d'Espanya.

Begoña Villacís, vicealcaldessa de la capital espanyola, ha estat qui, en una entrevista que ha concedit a Onda Madrid, ha fet públic que estan estudiant la possibilitat de permetre que aquests locals d'hostaleria instal·lin les seves barres al carrer per així atendre una major quantitat de públic: «No descartem barres exteriors com les que s'utilitzen en determinades festes populars».

Així mateix, ha afegit sobre aquesta mesura que «és una opció que s'està estudiant i veient la seva viabilitat, sempre que es respecti la convivència veïnal. És una opció que estem mirant perquè la vida es farà de portes enfora».

De la mateixa manera, Villacís ha deixat palès que aquesta proposta, si tot va bé, podria posar-se en marxa la setmana que ve perquè així coincidís amb la celebració a Madrid del 15 de maig: Sant Isidre.