Canvis a la desescalada: Els locals d'oci nocturn no podran obrir les portes a la fase 3

Ho recull la publicació del Butlletí Oficial de l'Estat d'aquest dissabte

Una festa plena de gent ballant
El sector ha reclamat la interlocució directa amb el Ministeri de Sanitat per analitzar la desescalada | Sarthak Navjivan

Els locals d’oci nocturn no podran obrir les seves portes a la fase 3 de la desescalada, segons l’ordre publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), malgrat que el pla que va aprovar el Consell de Ministres el 28 d’abril permetia que ho poguessin fer amb una limitació d’aforament.

La publicació del BOE diu el següent: «es podrà procedir a l’obertura al públic dels establiments d’hostaleria i restauració per consum al local, tret dels locals de discoteca i bars d’oci nocturn, sempre que no se superi el 50% de l’aforament i es compleixen les condicions previstes».

La Federació Nacional d’Empresaris d’oci i espectacles ‘España de Noche’, que ha declarat la seva incomprensió i perplexitat per la decisió, ha reclamat la interlocució directa amb el Ministeri de Sanitat per analitzar la desescalada al sector.

Segons La Vanguardia, després de presentar un pla de mesures per reduir el risc de la Covid-19 als locals, juntament amb l’Institut de Qualitat Turística i amb el suport del Ministeri d’Indústria, el sector espera tenir la interlocució directa amb l’administració abans que bona part del territori passi a la fase 3 a partir del 8 de juny.

Les illes, els primers territoris a passar a la fase 3

A partir d’aquest dilluns 1 de juny, l’illa de Formentera, a les Balears, juntament amb La Gomera, El Hierro i la Graciosa, de les Canàries, passaran a la fase 3. Entre les mesures destacades hi ha l’eliminació de franges horàries per fer exercici, reunions de fins a 20 persones, o l’augment de l’aforament de les terrasses dels bars i restaurants a un 75% de la seva capacitat.


Comentaris

envia el comentari