Canvis en l'esport i els passeigs al carrer en les fases 1 i 2 de la desescalada

El BOE ha confirmat les noves condicions per a la fase 2 i Pedro Sánchez ha anunciat una nova modificació per a municipis de fins a 10.000 habitants

Un home corre amb protecció durant la desescalada pel coronavirus
Canvis en l'esport i els passeigs al carrer en les fases 1 i 2 de la desescalada | TVE

Durant els últims dies ja s'han anunciat diversos canvis que s'aplicaran a les normatives vigents a cada fase de la desescalada, la 0, la 1 i la 2, als territoris que hagin passat a cada fase. Així, per exemple, els que segueixen a fase 0, com Barcelona, podran obrir botigues fins i tot sense necessitat de demanar cita prèvia, com sí van haver de fer la resta de territoris quan estaven en aquesta fase. 

Ara s'han conegut nous canvis que tenen relació amb l'esport i els passeigs a l'aire lliure que ja van començar abans fins i tot de començar oficialment la desescalada. Els canvis s'aplicaran a partir d'aquest dilluns, 18 de maig, i afectaran les fases que fins ara hi ha implantades als diferents territoris de l'estat. 

Fase 1: Municipis de més 10.000 habitants sense horaris

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat aquest diumenge als presidents autonòmics que durant la fase 1 s'estendrà als municipis de fins a 10.000 habitants l'exempció d'horaris per a passeigs per franges d'edat que ja funciona fins al moment en les localitats de menys de 5.000 habitants, segons han informat fonts autonòmiques.

D'aquesta manera, un major nombre de ciutadans, residents en aquests municipis que passen des d'aquest dilluns a la fase 1 de desescalada, podran sortir a fer esport dins del seu terme municipal i a passejar durant una hora sense haver de sotmetre's als horaris fins ara establerts, que reserven moments determinats del dia en funció de l'edat per tal de reservar espai per a persones majors de 70 anys o sortides amb nens menors de 14.

Fase 2: S'amplia l'horari de persones de fins a 70 anys

El govern ha ampliat l'horari en el qual les persones de fins a 70 anys poden sortir a fer esport no professional en la fase 2 de manera que aquests ciutadans poden desenvolupar aquestes activitats a l'aire lliure en qualsevol franja horària a excepció de la compresa entre les 10:00 hores i les 12:00 hores i entre les 19:00 hores i les 20:00 hores, reservades encara a la gent gran.

Així apareix recollit en una ordre del Ministeri de Sanitat publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) en què l'Executiu de Pedro Sánchez detalla les mesures de la fase 2 així com la relaxació d'algunes restriccions en la Fase 1 i en la Fase 0.

De la mateixa manera, i segons recull aquest ordre, les comunitats autònomes i ciutats autònomes poden acordar que en el seu àmbit territorial aquestes franges horàries comencin fins dues hores abans i acabin fins dues hores després, sempre que no s'incrementi la durada total de les franges.


Comentaris

envia el comentari