VÍDEO

Un manifestant atropellat pels Mossos

La quota dels autònoms augmentarà 5 euros al mes el 2019

Els treballadors aconseguiran més i major protecció gràcies a la nova norma
La quota dels autònoms pujarà 5 euros al mes el 2019 segons han acordat les associacions i el govern | CatalunyaDiari.cat

 

La base mínima de cotització dels treballadors autònoms augmentarà un 1,25% a partir de l’1 de gener de 2019. Bones notícies, per tant, per a uns treballadors que aconseguiran més i major protecció gràcies a la nova mesura. Tot plegat arriba després que el govern espanyol hagi tancat un acord amb la Federació Nacional de Treballadors Autònoms (ATA), tot i que expliquen que encara resten alguns «serrells» per tancar.

 

El pacte, que afectarà 1,7 milions de treballadors per comptes propis i a un total de 450.000 autònoms societaris, farà que la base mínima ascendeixi l’any vinent des dels 932,7 euros actuals fins als 944,3 euros mensuals. En aquesta mateixa línia, també cal esmentar que el tipus de cotització incrementarà en 0,2 punts, passant del 29,8% al 30% —percentatge que ascendirà any a any—.

 

Els autònoms guanyen la partida

I és que, en aquest mateix context, els autònoms veuen com la quota ascendirà 63 euros anuals, en lloc dels 260 que proposava el govern de Pedro Sánchez. En el cas dels societaris, d’altra banda, la quota demanada serà de 82 euros. No es tracta, però, d’un augment aleatori. L’augment esmentat ressegueix la línia dels últims anys i, de fet, es troba just per sota de la mitja dels últims 15 anys.

 

Els autònoms veuen com la quota ascendirà 63 euros anuals | CatalunyaDiari.cat

 

Ara, doncs, gràcies a la reunió entre el Govern espanyol amb les associacions d’autònoms ATA, UPTA, Uatae i CEAT, es ratifica el preacord al qual van arribar el ministeri de treball amb les organitzacions citades a finals de la setmana passada. Quelcom que dista força de les propostes que va fer el govern de Pedro Sánchez en el primer cara a cara.

 

La notícia arriba just l’endemà de la norma —que s’aprovarà pròximament— que beneficia les persones que tinguin dificultats per pagar el lloguer. I és que segons es va acordar al Congrés dels Diputats i ara ha de ratificar el Senat, ara els bancs no podran desnonar ningú fins que no porti un any sencer sense pagar, i no tres mesos com fins ara.

Comentaris