IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Barcelona guanya cinc noves rutes de bus, però en perd dues

La xarxa de bus de la ciutat experimentarà importants canvis a partir del pròxim 26 de novembre | Un total de catorze línies es veuran afectades en menor o major mesura

La xarxa d'autobusos de Barcelona patirà canvis a partir del 26 de novembre
La xarxa d'autobusos de Barcelona patirà canvis a partir del 26 de novembre | Cedida

Els usuaris de la xarxa d'autobusos de Barcelona hauran de fer un nou esforç per adaptar-se als canvis que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aplicarà a partir del pròxim 26 de novembre. En concret, segons ha informat l'entitat, les novetats tenen a veure amb l'aparició de cinc noves rutes, la supressió de dues, i la modificació parcial d'altres catorze. 

Cinc noves rutes a la xarxa de transport

TMB ha decidit crear cinc noves rutes de transport, per donar una millor resposta a les necessitats dels usuaris. Així, es crearà l'H2, que cobrirà el trajecte entre l'avinguda d'Esplugues i Trinitat Nova, la V1, entre Granvia l'Hospitalet i la mateixa avinguda d'Esplugues, i la V19, que cobrirà el trajecte entre la Barceloneta i la plaça d'Alfons Comín.

A banda, també es crearan la V23, entre Nova Icària i Can Marcet, i finalment la V25, que donarà servei entre Nova Icària i Horta. L'aparició d'aquestes cinc noves rutes també implicarà la supressió de dues. En concret TMB ha confirmat que desapareixeran les línies 45 i 92. Però això no és tot, ja que també s'alteraran un total de catorze rutes. En concret, els canvis afectaran les línies H6, H8, H10, V13, V15, V17,19, 22, 39, 47, 54, 55, 60 i 192. 

Canvis en un total de catorze línies

Línia H6

La línia H6 alterarà la seva ruta entre la Zona Universitària i el carrer del Pare Manyanet i la rambla de l'Onze de Setembre, tot i que mantindrà la que va des de la Zona Universitària a l'avinguda Meridiana. Els usuaris hauran d'estar molt atents a les parades entre la Zona Universitària i Fabra i Puig, i fixar-se en l'indicador frontal del vehicle per veure si va fins a la Meridiana, o més enllà, fins al carrer del Pare Manyanet i la rambla de l'Onze de Setembre. 

Línia H8

La línia H8 també modificarà el seu recorregut als barris de Bon Pastor i les Corts. En concret, en el primer cas prolongarà el seu recorregut pel carrer de Lima i tindrà una parada d'origen i final (la número 3642) a Sas -plaça de Fra Juníper Serra. A les Corts, en canvi, deixarà de circular per la riera Blanca, l'avinguda de Madrid i el carrer del Comandant Benítez per fer-ho per la travessera de les Corts. 

Línia H10

La línia H10 també modificarà parcialment el tram al barri de les Corts, i és que des de Sants Estació continuarà pel passeig de Sant Antoni fins a la plaça de Sants, que es convertirà en la seva parada d'origen i final. 

Línia V13

La línia V13 modificarà el seu recorregut després de passar per la plaça de Kennedy, per seguir per l'avinguda del Tibidabo, continuar per la ronda de Dalt i establir un punt d'origen i final a la parada número 3675, a Tibidabo - Roman Macaya. En tornar, també alterarà el recorregut, i és que baixarà per l'avinguda del Tibidabo fins al passeig de Sant Gervasi, on reprendrà el seu tram habitual. 

La línia V15 serà una de les quals alteraran les seves rutes
La línia V15 serà una de les quals alteraran les seves rutes | TMB

 

Línia V15

La línia V15 modificarà el seu tram als barris de Vallcarca i els Penitents, la Teixonera i la Vall d'Hebron. El seu punt d'origen i final serà a la plaça d'Alfonso Comín,l'encarregada de cobrir els trams que van des del passeig de la Vall d'Hebron i els carrers de Coll i Alentorn, i de la Granja Vella serà la línia V17. 

 

Línia V17

La línia V17 modificarà el camí que seguia fins ara al barri el Carmel. En concret, mantindrà el mateix recorregut des del Port Vell fins al viaducte de Vallcarca, des d'on continuarà per l'avinguda de la República Argentina, el carrer de Craywinckel el passeig de Sant Gervasi, la plaça d'Alfonso Comín i el passeig de la Vall d'Hebron, a la parada número 2890 (pg. Vall d'Hebron - Trueba), que serà el seu punt d'origen i final. 

La mateixa línia circularà en direcció al Port Vell pels carrers de Coll i Alentorn i de la Granja Vella, i continuarà pel passeig de la Vall d'Hebron fins a la plaça d'Alfonso Comín, des d'on baixarà per l'avinguda de la República Argentina, punt des del qual recuperarà el seu recorregut habitual. Pel que fa als carrers de la Mare de Déu del Coll i dels Santuaris i de la Gran Vista, seran coberts per la línia 22. 

Línia 19

La línia 19 ampliarà el seu tram més enllà de la plaça d'Urquinaona per la ronda de Sant Pere i el passeig de Gràcia, on tindrà el seu punt d'origen i final a la parada 2833 (pg. de Gràcia -ronda de Sant Pere).

Línia 22

La línia 22 també experimentarà canvis al seu pas pels barris de Vallcarca i Penitents, i és que, si bé des de la plaça de Catalunya mantindrà el seu recorregut fins a l'avinguda de la República Argentina, a partir del viaducte de Vallcarca circularà pels carrers de la Mare de Déu del Coll i dels Santuaris i de la Gran Vista, fins al Turó de Rovira. 

Línia 39.

La línia 39 modificarà el seu tram per l'aparició de les cinc noves línies, i és que el seu tram final serà des de la plaça d'Urquinaona fins a la plaça de Catalunya. La línia que circularà pel passeig de Lluís Companys, el passeig de Picasso, l'avinguda del Marquès de l'Argentera, Pla de Palau i el passeig e Joan de Borbó serà la nova V19. Alhora, la nova línia V23 cobrirà el trajecte entre els barris de la Font d'en Fargues, el Guinardó, la Clota i el Carmel. 

Línia 47

La línia 47 allargarà el seu tram, de la mateixa manera que la línia 19, i arribarà fins al passeig Marítim. A més, també canviarà el seu punt d'origen i final, que s'establirà a la parada 1281, a Ramon Trias Fargas - Passeig Marítim. 

Algunes línies desapareixeran, alhora que es crearan altres cinc
Algunes línies desapareixeran, alhora que es crearan altres cinc | TMB

Línia 54

La línia 54 modificarà el seu tram a partir de la parada 2392 (Cardenal Reig - Pintor Tapiró), que es convertirà en el seu nou punt d'origen i final. A partir d'aquí, tornarà a iniciar el seu itinerari baixant pel carrer d'Arístides Maillol i la riera Blanca, i continuarà per l'avinguda de Madrid, on recuperarà el seu recorregut habitual. 

També cal dir que la nova línia V1 assegurarà el servei entre els trams dels carrers d'Arístides Maillol, l'avinguda del Doctor Marañón i el carrer de González Tablas, fins a arribar a l'Hospital de Sant Joan de Déu. 

Línia 55

La línia 55 també experimentarà un petit canvi, i és que com a conseqüència de l'aparicuió de la V19 canviarà el seu punt d'origen i final, que passarà a estar en la parada 1067 (pl. Urquinaona - Pau Claris). 

Línia 60

La línia 60 haurà de compatir la seva ruta amb la nova H2, i traslladarà la seva parada d'origen i final a la número 3635 (Vall d'Hebron - Trueba). 

Línia 192

Finalment, la darrera afectada és la línia 192, que canviarà de recorregut al barri el Camp de l'Arpa, mantenint, però, el que ara té fins a l'avinguda Meridiana - Aragó. A partir d'aquest punt, la línia circularà per l'avinguda Meridiana i els carrers de Trinxant i de Sant Antoni Maria Claret, on recuperarà la seva ruta habitual. 


Comentaris

envia el comentari