Pla obert de les persones passejant pel passeig marítim de Coma-ruga, al Vendrell, aquest Divendres Sant al migdia

Cap d'Any atípic: temperatures altes per acomiadar l'any a tot el territori

A partir de la setmana que ve s'espera un canvi de temps amb temperatures hivernals

És un Nadal atípic. Els guants, els gorros i les jaquetes grosses encara són a l'armari. Amb màximes de 24 graus, els dies de Nadal i Sant Esteve van ser d'allò més estranys a Catalunya.

Quelcom que sembla que es repetirà per Cap d'Any. Això sí, sembla que hi ha data de termini a aquestes temperatures pròpies de la primavera que estem travessant: el dia de Reis. És, segurament, el canvi més important de temps que es dibuixa a mig-llarg termini al territori català.

Un any nou amb temperatures per sobre del que tocaria

El cert, però, és que no estem vivint un Nadal normal. Per aquest cap de setmana de nit de Cap d'Any i inici del 2023 no s'esperen gaires canvis. Així i tot, sí que es notarà una petita davallada de les temperatures durant el dissabte i el diumenge.

El cel per aquest cap de setmana es presenta serè i poc ennuvolat pel pas d'alguns núvols alts i prims. Per tot el cap de setmana no s'espera cap mena de precipitació, així que podrem deixar guardats els paraigües.

Pel que fa a la temperatura mínima serà similar o lleugerament més baixa. De la mateixa manera que la màxima augmentarà un parell de graus. Però hi haurà una excepció, a punts del Pla de Lleida la temperatura, tant mínima com màxima, quedarà més baixa.

Això serà a causa de les boires que hi haurà a la depressió Central que podran ser localment persistents. Pel que fa al vent serà fluix i moderat en general, de direcció variable en tota Catalunya. L'única novetat per diumenge és que la temperatura mínima i màxima seran lleugerament més baixes, sobretot la màxima al litoral i el prelitoral. 

Un canvi de temps per a la setmana vinent

De cara a la setmana que ve, el Meteocat apunta a un canvi de temps que culminaria just abans de Reis. Els models de previsió apunten a una baixada de la temperatura que arribaria just abans de Reis i que, de retruc, faria que el final de les festes fos notablement més fred a tot Catalunya.

I, si bé és cert que no parlem de cap onada de fred, també ho és que el canvi de temperatura servirà —com a mínim— perquè desaparegui aquesta calor atípica del mapa.