Amb el programa «Cap nen sense saber nedar» els infants de les escoles de Reus podran aprendre a nedar, o bé perfeccionar la seta tècnica. Un total de 30 centres educatius s'ha afegit a aquesta proposta, ja consolidada, que es durà a terme al CN Reus Ploms i al Reus Deportiu. Enguany arriba la 32a edició d'una incitativa perquè els nens i nenes de la ciutat afrontin el repte de nedar.
Els infants de Reus aprenen a nedar amb l'escola
Aquest programa consisteix en l'aprenentatge de la natació en unes 20 sessions durant el curs escolar. Aquesta iniciativa està impulsada per la Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Reus, juntament amb l'entitat Reus Esport i Lleure. Aquest programa s'inicia al novembre i es finalitza al maig, on les 30 escoles passaran per les piscines dels dos centres esportius.
De manera divertida aprenen un esport necessari
Aquest programa inclou l'ensenyament tècnic de la natació, una assegurança esportiva, el desenvolupament íntegre de l'activitat i el transport escolar fins a les instal·lacions esportives. A més, aquesta activitat també està adaptada per les escoles d'educació especial, ja que el programa «Cap nen sense sabes nedar» inclou un servei especial per aquells infants que necessiten una atenció específica. Tanmateix el transport fins a les piscines també està adaptat.
Amb «Cap nen sense sabes nedar», es vol familiaritzar a l'infant amb el medi aquàtic i que perdi la por a l'aigua. Amb l'aprenentatge de la natació adquireixen coneixements, que són necessaris de manera divertida i lúdica.
Més de 1.000 alumnes passen anualment pel «Cap nen sense sabes nedar»
Aquest programa per aprendre a nedar acosta la natació a uns 1.300 alumnes anuals de Reus. L'activitat es desenvolupa en horari escolar i l'Ajuntament del municipi assumeix íntegrament els costos del programa. «Cap nen sense sabes nedar» va començar el curs escolar 1986-1987, i enguany arriba a la 32a edició.
Un projecte que s'ha consolidat a Reus
En aquesta incitativa hi participen els centres educatius reusencs, siguin de caràcter públic, concertat o privat. A més, aquest projecte reusenc ha servit per inspirar a altres municipis que han adoptat el mateix sistema. Moltes generacions reusenques han passat per aquesta iniciativa que va començar com un programa pilot i que amb el temps s'ha anat consolidant.