Cap de setmana amb primer tast de l’estiu

La calor serà cada dia més marcada i entre dissabte i diumenge es rondaran els 30º a l'interior

La calor ha decidit per fi treure el nas a casa nostra. Després d’una primavera marcada per les pluges i l’ambient poc calorós, aquests propers dies tindrem una pujada clara dels termòmetres amb  calor d’estiu de cara al cap de setmana, sobretot a l'interior. No tindrem ni molt menys una calor forta ni durarà molts dies, però les temperatures seran clarament altes per l’època de l’any.

Tot i que els mapes han rebaixat una mica la calor respecte a ahir  (quan marcaven fins a 34º o 35º a Ponent), els vents càlids del sud impulsats per una pertorbació atlàntica encallada davant de la costa oest de la península arribaran fins a Catalunya i faran pujar de valent les temperatures.

En general, el sol serà força present a gran part del país dissabte, però no ens salvarem del pas d’intervals de núvols que seran més presents a primera i última hora a l’oest, on no es descarta alguna gotellada. També poden caure xàfecs aïllats de tarda al Pirineu i als Ports. Diumenge sembla que tindrem un dia més mogut que tindrà continuïtat dilluns.

Mapes de previsió per dissabte i diumenge
Mapes de previsió per dissabte i diumenge | Xavi Segura