Caprabo tanca l’establiment de l’interior del Mercat Central de Reus

La cadena de supermercats va abaixar la persiana el passat 13 de juliol | Els paradistes demanen que el local estigui en desús el menor temps possible

El Mercat Central de Reus compta amb un establiment menys en el seu interior. La cadena de supermercats Caprabo ha abaixat la persiana, tal com es pot veure en els diferents cartells penjats als vidres del local on s’indica que va posar fi a la seva activitat el passat 13 de juliol. Segons indica el Diari Més, els motius que han portat a Caprabo a fer el pas hi hauria la delimitació d’espai i horaris. Alguns paradistes expliquen que el tancament de l’establiment és una mala notícia ja que molts clients compartien les compres entre el Caprabo i les parades del Mercat Central. 

D’aquesta manera, els  paradistes demanen que el local estigui en desús el menor temps possible. En aquest sentit, està previst que el local reobri ben aviat amb una nova activitat comercial, després que s’hagin produït diverses reunions i visites a l’interior del Mercat Central. A hores d’ara, l’única cadena de supermercats amb presència al recinte és Spar, situada a l’altra banda de l’edifici entre l’Avinguda de Prat de la Riba i el carrer de Josep Sardà i Cailà. 

Els Mercats de Reus, preparats per fer un pas endavant

Actualment, Mercats de Reus estan immersos en un procés de reflexió i de canviper trobar la manera de reimpulsar-se. L’objectiu és posar-los al dia per satisfer les necessitats de la seva clientela i poder-ne captar de nova. Hi ha diverses línies d’estudi en aquest sentit, des de la venda per Internet a l’ampliació dels horaris, passant per les reformes urbanístiques dels equipaments. 

En el ple municipal del passat 19 de juliol, el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, va assenyalar que en el darrer trimestre del 2019 es vol començar a explicar l’ampliació dels horaris d’obertura del Mercat Central «amb aquells paradistes que estan més motivats per al canvi». Es tractaria d’una primera prova que culminaria durant el primer trimestre del 2020. 

Serà llavors, segons la previsió del govern, quan tot el Mercat s’acollirà als nous horaris comercials, però també a l’ampliació dels usos. És a dir, que si s’acaba optant per impulsar l’obertura de parades més centrades en la gastronomia i la degustació, serà entre gener i març del 2020 quan arrenquin la seva activitat.