IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els CAPs de Sant Cugat del Vallès no es veuran afectats per la vaga de metges

L’aturada només es farà en centres gestionats per l'Institut Català de la Salut, mentre els de la ciutat vallesana són de la Mútua de Terrassa

Els CAPs de Sant Cugat no faran vaga del 26 al 30 de novembre
Els CAPs de Sant Cugat no faran vaga del 26 al 30 de novembre | Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Els metges dels Centres d'Atenció Primària han confirmat que faran una jornada de vaga al llarg de cinc dies, concretament del 26 al 30 de novembre. No obstant això, no tots els CAPs de Catalunya faran aquesta aturada, només els que són gestionats per l'Institut Català de la Salut (ICS).

Això, per tant, vol dir que tots els Centres d'Atenció Primària de Sant Cugat del Vallès es lliuraran de la vaga programada per finals de novembre. Això és deu a què els centres mèdics santcugatencs són gestionats per la Mútua de Terrassa i no per l'ICS, motiu pel qual no es veuran afectats.

Els metges del CAPs convoquen una vaga de cinc dies

Els metges dels CAPs gestionats per l'ICS faran vaga del 26 al 30 de novembre, ambdós inclosos, com a mesura de protesta per la manca de solucions, l'excés de pacients i les retallades en sanitat, que comporta la precarietat dels seus sous i el fet d'haver-se d'enfrontar-se a guàrdies sense descans o a torns que no compleixen els mínims laborals.

A participar en l'aturada han estat convocats 5.700 professionals entre metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs. Les 1.342 noves places de metge de família convocades pel 25 de novembre no han servit perquè els metges frenessin el que ja havien anunciat dies abans.

La infermeria es podria sumar a la vaga

Per una altra banda, el Sindicat d'Infermeria Satse de Catalunya ha donat el seu suport a la vaga dels metges i no ha descartat que també s'hi puguin acabar unint. Ho decidiran en una assemblea de representants el pròxim dilluns on estudiaran les reivindicacions des d'infermeria.

Tot i això, el secretari d'acció sindical, David Carbajales, ha recordat que les infermeres «tenen les seves pròpies demandes» i, per això, podria ser que fessin una altra vaga dies després. Entre les seves peticions es troben una llei de ràtios d'infermeres, millorar les condicions laborals a l'ICS i un nou conveni del Siscat. «Necessitem recuperar la dignitat com a professionals a qui han arrabassat les decisions gestores en els últims anys», apunten.


Comentaris

envia el comentari