Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un paltó de TV3

Una de les cares més estimades de TV3, esclata i denúncia que l'han estafat

Visiblement molest, ha denunciat els fets a través de les xarxes socials

Actualment, el telèfon mòbil ens permet dur a terme moltíssimes funcions. La informatització del sistema bancari, ens autoritza poder enviar diners des de qualsevol lloc i en qualsevol moment. És per aquest motiu que, sense voler-ho, podem ser víctimes d'algun engany d'aquesta mena i fer-nos mal a la butxaca.

Això mateix és el que li ha passat a una de les cares més conegudes de TV3. Així ho ha fet saber a través de les xarxes socials, on ha aprofitat per denunciar el que li han fet. El protagonista és Roger de Gràcia, presentador del programa 'Batalla monumental' de TV3 i exparella d'Agnès Busquets, actriu del 'Polònia'. 

Roger de Gràcies i Agnès Busquets
Roger de Gràcies i Agnès Busquets. | Twitter

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Roger de Gràcia esclata a les xarxes

Doncs bé, el català, visiblement molest, ha denunciat a través del seu compte de Twitter que ha estat víctima d'una estafa telefònica. A més, tot i admetre que no hagués hagut de caure en el parany, culpa al seu banc de no protegir correctament les seves dades. Tot i això, el català no ha fet pública la quantitat de diners que li han robat. Això és el que ha publicat:

«He estat víctima d’una estafa telefònica amb Banco Mediolanum que no ha protegit les meves dades i que no va fer prou per aturar el cop a temps. Els bancs tenen responsabilitats, bé que volen els diners oi? Doncs que els protegeixin», va començar dient Roger de Gràcia a través del seu compte de Twitter.

«Sí, sé que vaig tenir l’estupidesa de picar, però si el banc protegís bé les dades no passaria», va concloure el presentador de TV3

Imatge de Roger de Gràcia de TV3
Roger de Gràcia de TV3, ha estat víctima d'una estafa. | TV3

Recomanacions dels Mossos

Per tal d'evitar que us accedeixin a totes les vostres contrasenyes, és recomanable que les modifiqueu. A més, heu de contactar amb el vostre operador de telefonia perquè restringeixi temporalment l'enviament i recepció d'SMS. Si a través de la targeta SIM teniu actiu algun sistema de pagament, també, l'hauríeu de desactivar.

Per altra banda, hauríeu d'eliminar l'aplicació fraudulenta del vostre mòbil i, per últim, bloquejar el número d'origen del missatge. A més d'afegir-lo a la llista negra, per evitar rebre, de nou, el missatge de text.

Com evitar l'estafa?

  1. Estigueu atents i sospiteu dels missatges de text no esperats.
  2. No feu clic a l'enllaç de verificació o cap altre enllaç.
  3. Descarregueu, sempre, les aplicacions des de les botigues oficials.
  4. No instal·leu aplicacions des del missatge de text al vostre dispositiu mòbil.
  5. No responeu missatges de text a persones desconegudes.

Si has sigut víctima i vols denunciar

En el cas que hàgiu estat víctimes d'aquest tipus d'estafa o similar i voleu fer una denúncia. Heu de fer el següent:

  1. Aportar una captura de pantalla de la suplantació.
  2. No esborrar l'SMS del vostre mòbil.
  3. Informeu-ne a la vostra entitat bancària.