Imatge de Carles Puigdemont en una compareixença a l'Alguer.

Carles Puigdemont esclata contra el govern espanyol: «Aneu a la merda»

Carles Puigdemont carrega de valent contra el govern espanyol pel 'Catalangate'

Carles Puigdemont ja no s'està de res. L'expresident de la Generalitat s'ha mostrat molt contundent davant l'espionatge del CNI a almenys una trentena de líders independentistes i ha tancat la porta a qualsevol diàleg amb l'estat espanyol. 

Per fer-ho, l'encara líder de Junts ha recorregut als instints més bàsics. «Aneu a la merda», ha dit en un tweet on ha assegurat que «no ens podem asseure mai més en cap taula amb aquesta gent fins que hàgim de decidir els termes de la separació». 

«Aneu a la merda tots els qui heu violat les notres vides i les de les nostres famílies. Miserables els qui ho feu i els qui ho justifiqueu», ha sentenciat. 

El CNI admet l'espionatge 

De fet, l'espionatge és quelcom que es reconeix des del mateix CNI: La directora del centre, Paz Esteban, ha presentat aquest dijous a la comissió de secrets oficials documentació sobre els avals judicials de 18 operacions d'espionatge a polítics, activistes, advocats i periodistes catalans. 

Entre aquests espiats, segons han explicat a l'ACN fonts coneixedores del contingut de la compareixença, hi ha el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i l'entorn de l'expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont, a Waterloo. 

Esteban no ofert cap detall sobre la majoria dels casos d'infiltració amb Pegasus que apareixen al llistat de Citizen Lab i que, a priori, no tenen cobertura legal.

Segons fonts coneixedores del contingut de la compareixença, Esteban no ha explicat si per a aquestes operacions d'espionatge el CNI va utilitzar el sistema Pegasus.
No ha transcendit encara si en el moment de l'espionatge a Pere Aragonès aquest era ja president de la Generalitat, president en funcions o vicepresident.

En tot cas ha assenyalat que totes les operacions d'escolta s'han fet amb l'aval del jutge del Tribunal Suprem que les ha d'autoritzar, Pablo Lucas, i ha aportat documentació que ho acredita.

Les mateixes fonts apunten que en el llistat de persones espiades pel CNI en relació amb el moviment independentista que Esteban ha desgranat a la comissió de secrets oficials hi ha altres càrrecs però també persones sense projecció pública.