L'eurodiputat Carles Puigdemont i el seu advocat, Gonzalo Boye, en una imatge d'arxiu

Carles Puigdemont surt de la presó de Sàsser

El jutge ha decretat la llibertat immediata de l'expresident de la Generalitat

Carles Puigdemont ja ha sortit en llibertat. A les 18 hores de la tarda d'avui, l'expresident de la Generalitat ha sortit de la presó i ha pronunciat les seves primeres declaracions després de la detenció i de les convulses últimes hores que s'han viscut. 

«La decisió del TGUE és claríssima», opinava Puigdemont, que també ha aprofitat l'ocasió per a expressar que «Espanya no perd mai l'oportunitat de fer el ridícul». En aquest sentit, l'expresident de la Generalitat ha manifestat el següent: «Sempre hem pensat que pot passar el que va passar ahir, però també sabem com acabarà».

L'expresident de la Generalitat, tal com ha decidit la justícia italiana, es podrà moure per Sardenya i la Unió Europea amb total llibertat i té prevista una vista judicial per l'euroordre a Sàsser el 4 d'octubre.

Uns minuts abans, Puigdemont compartia una fotografia a les xarxes socials que acompanyava de les següents paraules: «Ens veiem en una estona. Gràcies a tothom!».

El jutge decreta la llibertat immediata de Puigdemont

Finalment, les últimes informacions que havien sortit a la llum en relació amb la situació de l'expresident han acabat confirmant-se. Aquesta tarda, el jutge de Sàsser ha decretat la llibertat immediata de Carles Puigdemont.

A més, l'expresident ja té data per la vista que tindrà sobre l'euroordre: el pròxim 4 d'octubre.

En aquest sentit, i tal com ha explicat  el cap de l'oficina de l'expresident, Josep Lluís Alay, el lletrat no ha aplicat mesures cautelars, així que Puigdemont «és lliure de moure's per Sardenya i de marxar».

La fiscalia belga es pronuncia sobre l'euroordre de Puigdemont

La fiscalia belga ja s'ha pronunciat sobre la polèmica que ha generat la detenció de Puigdemont. En aquest sentit, han manifestat que «el procediment en curs» contra l'expresident està «en suspens a l'espera» del Tribunal General de la Unió Europea, tal com han explicat a través d'un comunicat.

Així, el ministeri fiscal de Bèlgica ha explicat que ara mateix el procés es troba parat i a l'espera d'una «decisió final sobre l'aixecament de la immunitat parlamentària» de l'expresident Puigdemont.

Sobre la detenció que ha tingut lloc a Itàlia, la fiscalia de Bèlgica ha optat per no pronunciar-se al respecte, puntualitzant que aquesta tasca correspon a les autoritats d'Itàlia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.