Carles Puyol és vetat per la televisió iraniana pel seu pentinat

El cabell llarg de l'exjugador del Barça es podria considerar «antiislàmic»

L'exjugador blaugrana Carles Puyol
L'exjugador blaugrana Carles Puyol | CatalunyaDiari.cat

Moltes han estat les diverses polèmiques que s'han generat entorn del Mundial de Futbol de Rússia 2018. Gràcies a aquesta competició, el món s'ha unit per celebrar el triomf de les seves seleccions.

També ha estat una oportunitat per a les dones iranianes, que per primera vegada han pogut assistir a un camp de futbol per veure en directa un partit, ja que al seu país ho tenen prohibit.

Però també s'ha vist la part més negativa d'ajuntar a tantes nacionalitats, algunes d'elles molt diverses entre si. S'han pogut veure escenes d'abusos sexuals a presentadores i burles a les aficionades japoneses o russes quan les han animat a dir frases realment malsonants.

Carles Puyol, víctima de la censura

Però també alguns futbolistes ho han patit, i no ens referim dels memes a les xarxes socials sobre el pentinat de Neymar, sinó la situació que ha hagut de viure Carles Puyol. L'exjugador català del F.C. Barcelona ha estat vetat per la televisió iraniana.

Puyol, un dels convidats del mundial, havia d'analitzar les jugades realitzades durant el partit Espanya-Iran en un programa que s'anomena '2018'. Però malauradament, poques hores abans de la retransmissió, es va informar que la participació de l'exblaugrana al programa de la televisió iraniana havia estat cancel·lada.

Van cancel·lar un programa pel seu cabell

Segons apuntaven els mitjans locals, sembla que finalment les dues parts «no han arribat a un acord». Però més endavant el diari iranià 'Entekhab' ha acabat revelant el veritable motiu de la cancel·lació. Carles Puyol va ser vetat pel seu cabell, ja que sembla que era massa llarg.

Els rinxols de Puyol no van ser aptes perquè es realitzés la retransmissió, ja que la televisió del país té uns protocols i unes normes molt estrictes respecte a qualsevol tema que pugui considerar-se com «antiislàmic», com el cabell llarg en els homes.

Tanmateix, el codi ètic de la Federació de Futbol d'Iran tampoc contempla que els futbolistes portin «pentinats que ajudin a difondre una cultura estrangera».


Comentaris

envia el comentari