Carme Forcadell demana el trasllat a la presó de Mas d'Enric, a Tarragona

El motiu de l'expresidenta del Parlament per fer aquesta petició és estar més a prop de la seva família

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha demanat el trasllat a un altre centre penitenciari, després de ser traslladada a la presó del Puig de les Basses, a Figueres, amb l'exconsellera Dolors Bassa. Segons indica 'El Nacional',  el centre que ha escollit Forcadell és la presó de Mas d'Enric, al municipi tarragoní del Catllar. El motiu per demanar una segona reubicació és estar més a prop de la seva família, segons explica el mitjà citat. 

Els CDR preparen una rebuda a l'expresidenta del Parlament

Ara, però,  l'expresidenta haurà d'esperar que Serveis Penitenciaris autoritzi el seu trasllat,  cosa que podria passar aquesta mateixa setmana. De fet, des del Comitè de Defensa de la República (CDR) del Catllar ja han avançat que preparen un acte de «benvinguda»  a Carme Forcadell, amb dues convocatòries per al dia en què tingui lloc el trasllat. 

Imatge d'una manifestació dels CDR als afores de la presó de Lledoners
Imatge d'una manifestació dels CDR als afores de la presó de Lledoners | Twitter

 

En concret, una tindrà lloc al matí, per mostrar suport quan arribi el vehicle  que transporti l'expresidenta del legislatiu català, i una altra a la tarda, a la zona pròxima a la presó, que comptarà també amb la presència de representants polítics i de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural. Es tracta d'iniciatives molt semblants a les que es van dur a terme amb el trasllat dels presos als centres de Lledoners,  a Sant Joan de Vilatorrada, i del Puig de les Basses, a Figueres. 

Els presos, a Catalunya

Amb tot, cal recordar que Carme Forcadell va ingressar amb l'exconsellera Dolors Bassa en el centre penitenciari de Puig de les Basses de Figueres,  procedents de la presó madrilenya d'Alcalá Meco. Al mateix temps, Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart també ingressaven en una presó catalana, però en aquest cas  a la de Lledoners. Uns dies més tard, també arribaven al mateix centre Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull. 

Carme Forcadell i Dolors Bassa han estat traslladades a la presó de Figueres
Carme Forcadell i Dolors Bassa han estat traslladades a la presó de Figueres | CatalunyaDiari.cat