Les millors imatges de la Guerra del Confeti del Carnaval 2019 de Reus

El Carnaval de Reus escalfa motors

Una cinquantena de colles tornaran a recórrer els carrers habituals de Reus el cap de setmana del 22 i el 23 de febrer

Falten poc més de dos mesos per Carnaval i, a Reus, la majoria de colles ja tenen la maquinària en marxa. Inscripcions de participants, elecció de disfressa i planificació del calendari se succeeixen aquestes darreres setmanes, si no mesos en alguns casos. També la FRAC, la Federació Reusenca d'Associacions de Carnaval, fa dies que treballa per tenir-ho tot a punt per a l'edició 2020 del Carnaval reusenc.

Aquest dimarts vinent, l'assemblea de la FRAC escollirà el cartell del Carnaval de Reus 2020. Es preveu que a les rues hi surtin les mateixes carrosses que l'any passat i, de fet, es manté la política establerta de no permetre l'entrada de noves entitats. La mesura es va prendre per evitar aglomeracions i per cenyir-se a requisits de seguretat exigits. És amb la mateixa filosofia que es va limitar el nombre de persones que poden participar de cada carrossa.

Les millors imatges de la Guerra del Confeti del Carnaval 2019 de Reus
Imatge de la Guerra de Confeti 2019 | Laia Solanellas

El canvi de carrosses es tornarà a plantejar al 2022

Un altre dels àmbits de treball de les colles és la normativa sobre carrosses. La línia marcada és la d'aconseguir que totes les colles comptin, per carrossa, amb una plataforma legalitzada i que pugui passar controls com l'ITV. Es vol deixar enrere, per tant, alguns camionets o autobusos adaptats, o les plataformes que no s'adeqüin a la normativa de circulació.

Per fer-ho, aquelles entitats que es veuen obligades a canviar la carrossa entre un Carnaval i el següent, ja s'han de cenyir a aquests requisits. Per a la resta, la FRAC s'ha donat un marge de dos anys, fins al Carnaval del 2022, per tornar a plantejar la situació a l'assemblea. Es vol evitar haver d'imposar una data límit per fer el canvi per evitar que alguna de les colles afectades es trobi en la situació de no poder-lo assumir, i per donar marge a les entitats per planificar la inversió necessària.

Les imatges de la Rua Mortuòria i la Crema de sa majestat del Carnaval de Reus 2019
Imatge de la crema de sa majestat durant el Carnaval 2019 | Josep Martí

A dos mesos de la disbauxa i la tradició

Dijous 20 de febrer arribarà, a Reus, el rei Carnestoltes LX. Començaran llavors els dies principals d'un programa que ja s'està treballant, i que comptarà amb els actes més tradicionals si no hi ha cap imprevist fins aleshores. Una cinquantena llarga de carrosses participaran a les rues de Lluïment i infantil i a la Guerra de Confeti. Dies abans s'haurà pogut gaudir del Ball dels Set Pecats Capitals, i dies després, d'esdeveniments tan emblemàtics com l'Expoprofit. El mateix dilluns dia 24 de febrer a la nit, habitualment durant el Ball de Mascarots, sa majestat Carnestoltes LX, víctima dels excessos, morirà com ho han fet els seus predecessors, donant lloc, dimarts dia 25, a la seva vetlla i posterior rua mortuòria i crema.