Josep-Lluís Carod-Rovira, en una imatge d'arxiu.

L'exvicepresident i exlíder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, ingressat greu després d'una operació

L'exvicepresident del Govern va ser intervingut el passat dijous i s'està recuperant

L'exvicepresident del Govern i exlíder d'ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira, es troba ingressat en estat greu a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, la ciutat on resideix, després d'haver estat intervingut el passat dijous, 22 d'octubre. Carod-Rovira, de 68 anys, va ser operat per una neoplàsia i evoluciona favorablement. Segons ha explicat aquest diumenge a la tarda 'Nació Digital', Carod-Rovira va ser operat el passat dijous i es recupera a la unitat de cures intensives d'aquesta operació programada des de feia unes setmanes a l'hospital de referència de la ciutat de Tarragona.

«Va anar bé i ara mateix s'està recuperant, ingressat en aquest centre hospitalari» ha apuntat aquest diumenge la seva família, que ha explicat que va ser sotmès a una operació per tal d'extirpar-li un tumor, pendents de «l'evolució del postoperatori» en els pròxims dies. En aquest mateix comunicat, la família ha agraït les mostres de suport rebudes, que «els animen, els encoratgen i els ajuden en aquests moments complicats».

Això sí, també han demanat que es respecti la intimitat que requereix «una situació tan personal» com és la malaltia «d'un ésser estimat». «N'estem segurs que ben aviat Josep Lluís tornarà a l'activitat normal i haurà superat aquest mal tràngol» afegeixen.

Josep-Lluís Carod-Rovira, un veterà ja retirat de la política

Nascut a Cambrils, a la comarca del Baix Camp, ara fa 68 anys, Josep-Lluís Carod-Rovira és un dels polítics catalans de més àmplia trajectòria. Després de militar a diverses formacions de l'esquerra independentista, el 1987 es va afiliar a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), formació per la qual va ser diputat al Parlament entre 1988 i 2010. Al partit, va ocupar el càrrec de secretari general entre 1996 i 2004, i en va ser el president entre 2004 i 2008.

Carod-Rovira va ser el conseller en cap del Govern de Pasqual Maragall durant unes setmanes, entre desembre de 2003 i gener de 2004, quan va ser destituït després d'haver mantingut una reunió amb representants de la banda terrorista ETA sense el coneixement del president Maragall. Llavors, va ser substituït en el càrrec per l'actual conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló.

Al segon tripartit, amb José Montilla com a president, Josep-Lluís Carod-Rovira va tornar al Govern per ocupar-ne la vicepresidència entre els anys 2006 i 2010, quan es va retirar de la política activa. Un any més tard, el 2011, va estripar el carnet de militant d'ERC. Des de llavors, col·labora periòdicament amb mitjans de comunicació i ha escrit diversos llibres, com '2014, que parli el poble català' o 'El protestantisme als Països Catalans'. Carod-Rovira resideix a la ciutat de Tarragona, on és membre de diverses entitats culturals, com Òmnium Cultural del Tarragonès o la Colla Jove Xiquets de Tarragona.